Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ»
Κλιμάκωση και νέα νομοθετική ρύθμιση

Από 101 φορείς απαντήσεις για το... πλεονάζον προσωπικό

Στην κλιμάκωση του αντιλαϊκού σχεδίου για το καθεστώς «εργασιακής εφεδρείας στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, πρώην ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, κ.α, προχωρά η κυβέρνηση στη βάση και των νέων συμφωνιών της με την τρόικα.

Για πρώτη δόση, σύμφωνα και με τις κυβερνητικές αποφάσεις της περασμένης εβδομάδας, πετάνε στους πέντε δρόμους 30.000 εργαζόμενους. Χτες 26 Σεπτέμβρη έληγε η προθεσμία για την υποβολή λίστας για το 10% των εργαζομένων από 151 φορείς, για περίπου 4.000 υπαλλήλους.

Στο μεταξύ το υπουργείο Οικονομικών που έχει την πρώτη ευθύνη στη διεκπεραίωση του σχεδίου, σε συνεννόηση και με την τρόικα άλλαξε προς το πολύ χειρότερο τις νόρμες της αντιλαϊκής κλιμάκωσης. Στον αριθμό αυτών που θα «απομακρύνουν» δεν εντάσσουν τους υπό συνταξιοδότηση, με τις διοικήσεις των Οργανισμών να κάνουν λόγο και για ασάφειες στην υλοποίηση των κυβερνητικών αποφάσεων και εγκυκλίων.

Ολα τα παραπάνω αποτελούν και προαναγγελία για την επιτάχυνση και του αντιλαϊκού χρονοδιαγράμματος και του αριθμού των εργαζομένων που θα περάσουν στην εφεδρεία. Σύμφωνα με πληροφορίες και για την παραπέρα κλιμάκωση θα τους χρειαστεί και νέα νομοθετική ρύθμιση...

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ του υπουργείου Οικονομικών μέχρι χτες είχαν αποστείλει λίστες οι 110 από τους 151 φορείς. Κάποιοι από αυτούς ζητούν «εξαίρεση» για το λόγο ότι, μέχρι σήμερα, δεν εμπίπτουν στη ρύθμιση, ενώ περίπου 30 έχουν ζητήσει να δοθεί παράταση και νέες «διευκρινίσεις»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ