Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Από το 2009 οι επιπτώσεις στα νοικοκυριά

Τα πρώτα σημάδια της ύφεσης και των δυσβάστακτων βαρών για τα λαϊκά νοικοκυριά από την κυβερνητική πολιτική, προκύπτουν και από τα στατιστικά στοιχεία που μελέτησε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) ώστε να συντάξει την «Εκθεση για την ποιότητα των "εγγυημένων υπηρεσιών" της εταιρείας διανομής για τα έτη 2004-2009».

Ανεξάρτητα από τις τεχνοκρατικές παρατηρήσεις της ΡΑΕ για το θέμα, τα στοιχεία του 2009 δείχνουν στην Αττική σημαντική αύξηση της υπηρεσίας «επανασύνδεσης μετά από αίτημα», που πολύ απλά σημαίνει ενεργοποίηση παροχών που ήδη υπάρχουν και, σύμφωνα με τη ΡΑΕ, «ενδεχομένως αποδίδεται σε αυξημένη ζήτηση παλαιότερων κατοικιών».

Την ίδια περίοδο στην Αττική, μειώνονται διαρκώς τα αιτήματα για νέες παροχές. Επιπρόσθετα, αυξάνεται η χρήση της «επανασύνδεσης λόγω χρέους», από νοικοκυριά που κατόρθωσαν να ξεπεράσουν σε αυτή τη φάση την αδυναμία πληρωμής.

Αυτή την περίοδο, οι καθυστερημένες οφειλές προς τη ΔΕΗ ανέρχονται σε εκατοντάδες ευρώ και δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά βυθίζονται στο σκοτάδι, με την κυβέρνηση να δρομολογεί, σε συνεργασία με τη διοίκηση της ΔΕΗ και το σύνολο του ξένου και ντόπιου ενεργειακού κεφαλαίου, νέες αυξήσεις στα τιμολόγια ώστε «να αντανακλούν το κόστος».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ