Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΣΜΕΔ
Ανησυχεί και διαμαρτύρεται για τα οικονομικά μέτρα

Την «έντονη διαμαρτυρία, απογοήτευση αλλά και ανησυχία» του για τα οικονομικά μέτρα, καταθέτει ο Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ), μέλη του οποίου είναι εν ενεργεία στελέχη και από τους τρεις κλάδους. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ο κίνδυνος οι περικοπές να «πλήξουν την Εθνική Αμυνα», ενώ ήδη έχουν «επιφέρει πλήγμα στο ηθικό του προσωπικού».

Σε σχέση με τους στρατιωτικούς, μεταξύ άλλων τονίζεται: «Είναι πολύ δύσκολο οι Ελληνες στρατιωτικοί να αφοσιωθούν απερίσπαστοι στα καθήκοντά τους όταν μέσα σε λιγότερο από μια διετία έχει περικοπεί το 30% του εισοδήματός τους και έχουν οδηγηθεί οικογενειακώς σε κατάσταση πενίας, όντες οι πιο χαμηλά αμειβόμενοι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα».

Σημειώνεται τέλος πως οι Ελληνες στρατιωτικοί «έχουν περιέλθει σε οριακή κατάσταση», παρ' όλα αυτά «θα συνεχίσουν τις προσωπικές τους προσπάθειες και την ατομική αυταπάρνησή τους, για την αντιμετώπιση των καθημερινών υπηρεσιακών αλλά και οικογενειακών υποχρεώσεών τους, όμως δεν μπορεί να υπάρξει απόλυτη βεβαιότητα για το εάν τελικά μπορούν να τις πετύχουν».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ