Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Απειλές για υποταγή ή χάος

Τα πιο αισχρά ιδεολογήματα ανασύρουν τα αστικά επιτελεία για να φοβίσουν το λαό

Σε επίδειξη θράσους, ταξικού κυνισμού και ακατάσχετης κινδυνολογίας, με προφανή στόχο την κατατρομοκράτηση και την άνευ όρων υποταγή των εργαζομένων στα μέτρα σωτηρίας του κεφαλαίου, επιδόθηκε χτες ο υπουργός Οικονομικών, με αφορμή τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Με δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Ευ. Βενιζέλος απείλησε επί της ουσίας τον ελληνικό λαό να μην αντιδρά στα μέτρα και τα χαράτσια, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθεί αντιμέτωπος με φαινόμενα τύπου Αργεντινής του 2000.

Οπως είπε, «ο κόσμος - και δικαίως - νομίζει ότι η κρίση είναι αυτή που ζούμε, δηλαδή η περικοπή μισθών - συντάξεων - εισοδημάτων, η μείωση των προοπτικών που έχουν τα νέα παιδιά. Αλλά, δυστυχώς, αυτή δεν είναι κρίση. Αυτό είναι μία προσπάθεια πολύ σκληρή που κάνουμε να προστατευτούμε και να αποφύγουμε την κρίση. Γιατί κρίση θα είναι η Αργεντινή του 2000. Δηλαδή, η πλήρης διάλυση της οικονομίας, των θεσμών, του κοινωνικού ιστού και της παραγωγικής βάσης».

Πέρα από την προσπάθεια να συγκαλύψει την αιτία και το χαρακτήρα της κρίσης, ο υπουργός Οικονομικών κινδυνολόγησε αισχρά ότι η μη συμμόρφωση του λαού με την πολιτική της κυβέρνησης και των συμμάχων της σημαίνει χρεοκοπία και χάος. Κάνοντας αβάσιμους παραλληλισμούς ανάμεσα στην Αργεντινή και την Ελλάδα, χώρες με διαφορετικά καπιταλιστικά μεγέθη, αλλά και ανόμοια χαρακτηριστικά, σε ό,τι αφορά τον υποκειμενικό παράγοντα, προσπαθεί να ταυτίσει με το χάος το ενδεχόμενο να βρουν σοβαρά εμπόδια τα μέτρα και να αποτύχει η προσπάθεια του κεφαλαίου και των κομμάτων του να βάλουν το λαό στον ντορβά. Κι όλα αυτά, για να τρομάξει την εργατική λαϊκή οικογένεια, που έχει ήδη χρεοκοπήσει.

Ο ίδιος υπεραμύνθηκε της εφαρμογής των νέων καταιγιστικών μέτρων και για να τα νομιμοποιήσει δε δίστασε να επικαλεστεί την «εθνική υπερηφάνεια», λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να εκβιαζόμαστε από τις αγορές και να ταπεινωνόμαστε, επειδή έχουμε μεγάλο δημοσιονομικό πρόβλημα (...) δεν το αντέχει η υπερηφάνεια του ελληνικού λαού»!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ