Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σήμερα στο συλλαλητήριο - κλιμακώνουμε με απεργία

Μεγάλη συμμετοχή στη χτεσινή σύσκεψη του συνδικάτου
Μεγάλη συμμετοχή στη χτεσινή σύσκεψη του συνδικάτου
Μια μάχιμη, μαζική και ιδιαίτερα ζωντανή συνεδρίαση οργάνωσε χτες το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, ένα 24ωρο πριν από το συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις σήμερα στο Σύνταγμα. Στη συνεδρίαση συμμετείχε πλήθος εργαζομένων και συνδικαλιστών από επιχειρησιακά σωματεία και σωματειακές επιτροπές του Συνδικάτου.

Οι δυνάμεις του συνδικάτου δίνουν τη μάχη μέχρι και την τελευταία στιγμή, ώστε σήμερα όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε να «βουλιάξει» το Σύνταγμα. Σ' αυτήν την κατεύθυνση και σήμερα το πρωί γίνεται συζήτηση μέσα στους τόπους δουλειάς, τηλεφωνήματα σε όσους δεν γνωρίζουν για τη σημερινή κινητοποίηση, προκειμένου να είναι μαζική η συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο μαζί με τις οικογένειές τους, τα παιδιά τους, τις γυναίκες, τους γονείς και τους παππούδες τους όπως σημειώθηκε και εισηγητικά. Για να σταλεί αποφασιστικά το μήνυμα: «Δεν έχουμε να πληρώσουμε, δεν πληρώνουμε, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία». Ετσι σήμερα έχουν προγραμματιστεί περιοδείες στα ξενοδοχεία «Κάραβελ», «Νοβοτέλ» και «Θεοξένια» στον Πειραιά καθώς και στις Σχολές Κατάρτισης του Πειραιά.

«Οχι μόνο δεν πληρώνουμε τα χαράτσια, δεν μας αφορούν, αλλά παλεύουμε διεκδικώντας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας», είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας από το ΧΙΛΤΟΝ. Τοποθετούμενος γι' αυτό το ζήτημα υπογράμμισε ότι «εγώ καλούμαι να πληρώσω χαράτσι για το σπιτάκι που έχω. Το ΧΙΛΤΟΝ όμως δεν θα πληρώσει δραχμή».

«Οσο περνάει ο καιρός χαμένοι είμαστε εμείς και όχι το κεφάλαιο», είπε χαρακτηριστικά η Δέσποινα κατά τη διάρκεια της συζήτησης, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα πιο αποφασιστικά να δοθεί η μάχη για την οργάνωση των εργαζομένων μέσα στους τόπους δουλειάς.

«Είναι απλά τα πράγματα: Πρώτον: Εχεις να πληρώσεις; Δεύτερον: Θέλεις να πληρώσεις το χαράτσι εσύ για να το τσεπωθεί αύριο αυτός (δηλαδή ο μεγαλοεπιχειρηματίας) με νέες γενναίες επιδοτήσεις, που όλα αυτά τα χρόνια έχει φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις; Τρίτον: Αν δεν κατέβεις εσύ στον αγώνα, ποιος θα κατέβει;», είπε χαρακτηριστικά η Στέφη.

Από σήμερα κιόλας οι πρωτοπόροι εργαζόμενοι και συνδικαλιστές του κλάδου δίνουν τη μάχη μέσα στους τόπους δουλειάς για την προετοιμασία απεργίας. Επίσης, η διοίκηση αποφάσισε νέο συλλαλητήριο ενάντια στα χαράτσια της κυβέρνησης την επόμενη Τετάρτη, 28 Σεπτέμβρη. Παράλληλα, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, η συζήτηση για την οργανωμένη μαζική επιστροφή των ενταλμάτων πληρωμής από την εφορία έχει ανοίξει μέσα στους τόπους δουλειάς και το κάλεσμα βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση στους εργαζόμενους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οργανωμένη άρνηση πληρωμής(2011-10-26 00:00:00.0)
Σημαντική εμπειρία από εργάτες που συμμετείχαν για πρώτη φορά(2011-10-07 00:00:00.0)
Οργανώνουν τον αγώνα τους(2011-09-28 00:00:00.0)
Παρέμβαση στη ΔΕΗ για το χαράτσι στα ακίνητα(2011-09-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ