Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ
Αύριο οι τρίωρες στάσεις εργασίας

Στο «φουλ», μέχρι την τελευταία στιγμή, δουλεύουν οι «μηχανές» της ταξικής Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου για την επιτυχία των αυριανών τρίωρων στάσεων εργασίας (στην έναρξη της πρωινής και της απογευματινής βάρδιας), διεκδικώντας την υπογραφή ικανοποιητικών κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Χτες, πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις και συζητήσεις σε δεκάδες εργασιακούς χώρους στην Αττική, όπου βρίσκεται η πλειοψηφία των επιχειρήσεων του κλάδου, όπως στις εταιρείες «ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ», «ΦΗΜΗ-ΠΑΚ», «ΣΚΑΓΙΑΣ», «INTERTRADE» κ.λπ. Να σημειωθεί πως όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν γίνει μια σειρά από συσκέψεις με σωματεία και σωματειακές επιτροπές σε όλη την Ελλάδα. Σε Αττική, Βόλο, Φθιώτιδα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και αλλού, η Ομοσπονδία έδωσε και δίνει τη μάχη της ταξικής ενότητας του κλάδου, έτσι ώστε οι αυριανές τρίωρες στάσεις εργασίας να αποτελέσουν ένα σημαντικό βήμα για να σπάσει η αδιαλλαξία της εργοδοσίας, να υπογραφούν ικανοποιητικές κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Οι δυνάμεις της Ομοσπονδίας προετοιμάζονται ταυτόχρονα και για την επιτυχία της 24ωρης πανελλαδικής κλαδικής απεργίας, που έχει αποφασίσει η Ομοσπονδία στις 11 του Οκτώβρη για την υπογραφή των συμβάσεων.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org