Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
Κινητοποίηση ενάντια σε καταργήσεις - συγχωνεύσεις

Σήμερα στη 1 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος

Νέα κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αύριο το μεσημέρι, στη 1 μ.μ., Ομοσπονδίες και Σωματεία δημόσιων οργανισμών και φορέων (ΟΣΚ, ΙΓΜΕ, ΕΙΝ, ΠΟΘΑ, ΟΔΔΥ, ΕΟΜΜΕΧ, ΕΘΙΑΓΕ, ΟΠΕΓΕΠ, ΔΗΜΗΤΡΑ, ΗΔΙΚΑ, ΠΟΣΠΕΡΤ) που καταργούνται ή συρρικνώνονται και το προσωπικό σε αυτούς οδηγείται άμεσα στην απόλυση ή έμμεσα, μέσω της εργασιακής εφεδρείας. Η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στους διάφορους φορείς θα προχωρήσουν σήμερα και σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων (στάσεις εργασίας, απεργίες και άλλα.)

Το πλαίσιο αιτημάτων που θέτουν είναι: Καμία κατάργηση - συρρίκνωση δημόσιου κοινωφελούς Οργανισμού και Φορέα. Καμία άμεση ή έμμεση απόλυση εργαζόμενου. Οχι στο αντιδραστικό μέτρο της εργασιακής εφεδρείας - απόλυσης. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κάτω τα χέρια από τους μισθούς, τις συντάξεις, τις ΣΣΕ. Δεν πληρώνουμε τα νέα «χαράτσια», αλλά τους τα επιστρέφουμε μέσω των σωματείων μας. Την κρίση να πληρώσουν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και οι πολιτικοί τους υποστηρικτές που την προκάλεσαν και άλλα.

Κινητοποιήσεις στο στενό Δημόσιο

Στο μεταξύ, στο λεγόμενο στενό Δημόσιο εργαζόμενοι διαφόρων υπηρεσιών και κλάδων προχωρούν σε μια σειρά κινητοποιήσεις ενάντια στην εργασιακή εφεδρεία, το μισθολόγιο, τη δραματική μείωση των οργανικών μονάδων και άλλα.

Οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες έχουν φροντίσει, ώστε να μην υπάρχει συντονισμός μεταξύ των κλάδων. Χαρακτηριστικό είναι ότι η πλειοψηφία στην ΑΔΕΔΥ κήρυξε για αύριο στάση εργασίας, μόνο στην Αττική, και 24ωρη απεργία στις 6 Οκτώβρη, παρ' όλο που ήταν γνωστό ότι η ΟΛΜΕ είχε ήδη αποφασίσει για 48ωρη στις 4 και 5 Οκτώβρη και τώρα ανάλογη πρόταση κάνει και η ΠΟΕ ΟΤΑ.

Ακόμα και όταν οι εργαζόμενοι θέλουν και κάνουν κινητοποιήσεις αυτές υπονομεύονται εκ των πραγμάτων από την έλλειψη συντονισμού.

Χτες, η γενική συνέλευση των εργαζομένων στο Γενικό Λογιστήριο αποφάσισε κατάληψη του κτιρίου του από σήμερα έως και την Παρασκευή και 48ωρη απεργία στις 26 και 27 Σεπτέμβρη. Κατάληψη θα γίνει σήμερα και από τους εργαζόμενους στη γενική γραμματεία Ερευνας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ