Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
Πανελλαδική παράσταση διαμαρτυρίας

Πανελλαδική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πραγματοποίησαν χτες οι πυροσβέστες. Για 3,5 ώρες βρέθηκαν έξω από το υπουργείο ζητώντας συνάντηση με τον Χ. Παπουτσή. Παρά τις διαμαρτυρίες τους, όμως , συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε. Οι πυροσβέστες συναντήθηκαν με τον ΓΓ Δημόσιας Τάξης, Γ. Τασούλα όπου κατάγγειλαν τη στάση του υπουργού και δήλωσαν πως θα επανέλθουν με πανελλαδική κινητοποίηση στις αρχές του Οκτώβρη. Κοντά τους ήταν ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θ. Ιγνατιάδης και ο Δ. Αγκαβανάκης από το ΠΑΜΕ.

Οι πυροσβέστες (σ.σ. κυρίως μέλη των ΔΣ ενώσεων από όλη τη χώρα) συγκεντρώθηκαν στις 10.30 το πρωί έξω από το υπουργείο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Χ. Παπουτσής, παρά τις επανειλλημένες προσκλήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος για συνάντηση, αρνείται να απαντήσει. Ετσι, και χτες τήρησε την ίδια στάση. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι οι πυροσβέστες απαντώντας στη στάση του υπουργού, βγήκαν στο οδόστρωμα της Κατεχάκη απαιτώντας να συναντήσει αντιπροσωπεία τους. Το υπουργείο κινητοποίησε ομάδα της ΥΜΕΤ, κρατώντας σε επιφυλακή ομάδα κρανοφόρων. Η πληροφορία πως έχει δοθεί εντολή στον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης να προβεί σε προσαγωγές και συλλήψεις όξυνε περισσότερο τα πνεύματα.

Τελικά, αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων έγινε δεκτή από τον ΓΓΔΔ Γ. Τασούλα, στον οποίο καταγγέλθηκε η στάση του υπουργού Χρ. Παπουτσή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ