Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Ανθέλληνες»...

Στη ρότα του αποπροσανατολισμού του λαού, τα αστικά ΜΜΕ και εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας αξιοποιούν και παρουσιάζουν τις παρεμβάσεις των μονοπωλίων, υπέρ της μιας ή της άλλης μορφής διαχείρισης του χρέους στην Ελλάδα, ως «ανθελληνικές» ή «φιλελληνικές».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το προχτεσινό πρωτοσέλιδο του γερμανικού περιοδικού «Focus», που απεικονίζει τον Παρθενώνα σχεδόν βυθισμένο στη θάλασσα και δίπλα το κεφάλι ενός αρχαιοελληνικού αγάλματος, στο οποίο έχει παραμείνει ένα χαρτονόμισμα των 200 ευρώ και τίτλο: «Χάθηκαν τα λεφτά μας;». Να θυμίσουμε ότι αντίστοιχες αιχμές περί «ανθελληνισμού» του γερμανικού περιοδικού - όπως και άλλων γερμανικών αστικών εντύπων - είχαν υπάρξει και προηγούμενα, όταν είχε στο πρωτοσέλιδο την Αφροδίτη της Μήλου ως ζητιάνα, καθώς και πέρσι που την είχε παρουσιάσει να κάνει μια άσεμνη χειρονομία υπό τον τίτλο «προδότες στην ευρωπαϊκή οικογένεια».

Τα αστικά ΜΜΕ της Γερμανίας, που κατά καιρούς εμφανίζονται με λαϊκίστικους τίτλους και δημοσιεύματα, δεν κατατρέχονται από κάποιου είδους ανθελληνισμό. Ούτε και όταν καταγράφουν ρεπορτάζ και μιλούν για «σκληρά μέτρα» στον «πολύπαθο ελληνικό λαό», το κάνουν ορμώμενοι από κάποια φιλελληνικά αισθήματα.

Ο ρόλος τους είναι να πλασάρουν στο γερμανικό λαό και σε όλους τους υπόλοιπους λαούς, τα σενάρια εκείνα που επεξεργάζεται μερίδα της γερμανικής πλουτοκρατίας για ένα ισχυρό ευρώ με μικρότερη Ευρωζώνη. Οπως και στην Ελλάδα, έτσι και στη Γερμανία, τα αστικά ΜΜΕ είναι ταγμένα στην υπηρεσία της πλουτοκρατίας και της εξουσίας της και ανάγοντας την προπαγάνδα σε επιστήμη αποπροσανατολίζουν το λαό, ζυμώνοντας τα σχέδια της άρχουσας τάξης, επιδιώκοντας να ταυτίσουν στις λαϊκές συνειδήσεις τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας με εκείνα του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ