Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Παρέμβαση στη ΔΕΗ για το χαράτσι στα ακίνητα

Από τη χτεσινή συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΗ
Από τη χτεσινή συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΗ
Δυναμική παρέμβαση έκανε χτες στη διοίκηση της ΔΕΗ η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ απαιτώντας να μην κοπεί το ρεύμα σε καμιά εργατική και λαϊκή οικογένεια που δε θα πληρώσει το χαράτσι για τα ακίνητα που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση μέσω των λογαριασμών του ρεύματος.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, ισχυρίστηκε ότι η διοίκηση της ΔΕΗ είναι αναγκασμένη να τον εφαρμόσει. Προφανώς η διοίκηση δεν ενδιαφέρεται - πέρα από την τήρηση της νομιμότητας - πώς ένας εργάτης και η οικογένειά του θα επιβιώσουν από αυτήν την κατάσταση. Ακόμα, δήλωσε ανάμεσα σε άλλα: «Βεβαίως αν η άρνηση πληρωμής των λογαριασμών πάρει μαζικά χαρακτηριστικά, η ΔΕΗ θα αδυνατεί να επιβάλει διακοπή ρεύματος».

Μετά τη συνάντηση, ο Δήμος Κουμπούρης, στέλεχος του ΠΑΜΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας, δήλωσε πως «δεν μπορούμε να πληρώσουμε τα χαράτσια. Θα βγούμε και θα αγωνιστούμε με αποφασιστικότητα για να δώσουμε απάντηση αντίστασης και ανατροπής στις πολιτικές του κεφαλαίου, της ΕΕ, της κυβέρνησης, της τρόικας». Επίσης, ο Ηλ. Σταμέλος, στέλεχος του ΠΑΜΕ, ανέφερε: «Μην τολμήσουν να πειράξουν εργαζόμενους της ΔΕΗ και των εργολαβικών συνεργείων οι οποίοι θα αρνηθούν να γίνουν ιμάντες υλοποίησης των αντεργατικών επιλογών γιατί πραγματικά θα έχουν να αντιμετωπίσουν τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων».

«Να τους αλλάξουμε τα φώτα»

Σε δελτίο Τύπου που έβγαλε το ΠΑΜΕ για τη συνάντηση επισημαίνονται τα εξής:

«Το ΠΑΜΕ απαίτησε η Διοίκηση της ΔΕΗ να μην επιχειρήσει να κόψει το ρεύμα σε κανέναν εργαζόμενο, συνταξιούχο, άνεργο, νέο, αυτοαπασχολούμενο που δε θα πληρώσει το χαράτσι που επέβαλε η κυβέρνηση μέσω των λογαριασμών της. Ακόμη, να μην προσπαθήσουν να επιβάλουν κυρώσεις σε κανέναν εργαζόμενο της ΔΕΗ που δε θα εφαρμόσει τις εντολές για να ρίξουν στο σκοτάδι τον εργατόκοσμο.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ δήλωσε ότι η Διοίκηση θα εφαρμόσει το νόμο της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα, δήλωσε ότι "βεβαίως αν η άρνηση πληρωμής των λογαριασμών πάρει μαζικά χαρακτηριστικά, η ΔΕΗ θα αδυνατεί να επιβάλει διακοπή ρεύματος".

Απέναντι στη δήλωση του προέδρου ότι θα εφαρμόσει το νόμο, απαντάμε με το "Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, του άνεργου, του αυτοαπασχολούμενου, του φτωχού αγρότη, που πρέπει να κάνουν πράξη με οργανωμένη την άρνηση καταβολής των χαρατσιών και αλληλεγγύη.

Να οργανωθούν σε κάθε τόπο δουλειάς, στο χωριό, παντού και να έρθουν σε επαφή με τα συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. "Να τους αλλάξουμε εμείς τα φώτα".

Την Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. όλοι και όλες με τις οικογένειές μας στο Σύνταγμα ενάντια στην τροπολογία πληρωμής των χαρατσιών μέσα από τη ΔΕΗ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αρνηση πληρωμής του χαρατσιού(2012-09-22 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2012-03-17 00:00:00.0)
Κλιμάκωση της δράσης ενάντια σε χαράτσια - διακοπή ηλεκτροδότησης(2011-12-24 00:00:00.0)
Λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στα χαράτσια(2011-11-10 00:00:00.0)
Ο λαός μπορεί να το επιβάλει(2011-09-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ