Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Τι τρέχει;

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, η αύξηση του ποσοστού της θνησιμότητας στο Βόλο έχει πάρει σοβαρές διαστάσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ληξιαρχείου Βόλου (σημειωτέον ότι πρόκειται μόνο για το ένα από τα εννέα ληξιαρχεία του διευρυμένου Δήμου Βόλου και χωρίς να συνυπολογίζονται τα ληξιαρχεία των άλλων Δήμων της Μαγνησίας), το ποσοστό θανάτων στο οχτάμηνο Γενάρης - Αύγουστος 2011 παρουσιάζει αύξηση 12% έναντι του περσινού διαστήματος.

Οπως σημειώνει ο Τύπος της Μαγνησίας, αύξηση εμφανίζουν οι θάνατοι από αναπνευστικά και καρδιακά νοσήματα, καθώς και οι θάνατοι από καρκίνο, ενώ άνοδο παρουσιάζουν οι καταθλίψεις και οι αυτοκτονίες.

*

Αλήθεια, γνωρίζουν κάτι οι υπηρεσίες του κ. Λοβέρδου; Η εικόνα στο Βόλο είναι μεμονωμένη ή υπάρχουν αντίστοιχα στοιχεία για το σύνολο της επικράτειας;

Και, τελικά, πόσο άσχετα είναι τα στοιχεία αυτά από τις εκτιμήσεις των γιατρών που αποδίδουν ως βασικά αίτια για την αυξανόμενη θνησιμότητα - πέρα από την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας - το βάθεμα της οικονομικής κρίσης, με την πτώση του βιοτικού επιπέδου και με τους δείκτες της ανεργίας να αυξάνουν;


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ