Σάββατο 17 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Στόχος η αναβάθμιση της ντόπιας πλουτοκρατίας

«Επενδύσεις» και νέους ρόλους στα ιμπεριαλιστικά σχέδια διεκδικεί η κυβέρνηση

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να κλιμακώσει την αντιλαϊκή επέλαση, να βαθύνει την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και να μετατρέψει τη χώρα σε επενδυτικό παράδεισο για τα μονοπώλια, αναμένεται να δηλώσει ο πρωθυπουργός, με αφορμή το ταξίδι του στις ΗΠΑ, για την ετήσια γενική συνέλευση του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, ο Γ. Παπανδρέου θα συναντηθεί αύριο με εκπροσώπους Εβραϊκών Οργανώσεων, όπου θα τεθούν επί τάπητος τα μνημόνια συνεργασίας που έχει υπογράψει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση του Ισραήλ, στο φόντο των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Την ίδια μέρα θα συναντηθεί και με τον γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

Τη Δευτέρα, ο Γ. Παπανδρέου θα επισκεφτεί το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπου θα μιλήσει σε εκπροσώπους επιχειρηματικών ομίλων «διαφημίζοντας» το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης και τις αναδιαρθρώσεις στις εργασιακές σχέσεις. Επίσης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μ. Αμπάς.

Την Τρίτη, θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον όπου θα συναντηθεί με την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κρ. Λαγκάρντ, τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ καθώς και Αμερικανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους. Ο Γ. Παπανδρέου θα επιστρέψει στην Νέα Υόρκη, την Πέμπτη, όπου έχει προγραμματίσει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρ.Τ. Ερντογάν, τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφια και Ευρωπαίους ηγέτες μεταξύ των οποίων την πρωθυπουργό της Σλοβακίας Ι. Ραντίσοβα, τον πρωθυπουργό του Κοσσόβου Χ. Θάτσι ενώ θα μιλήσει την επόμενη Παρασκευή στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Επίσης θα έχει επαφές με Αραβες ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο εμίρης του Κατάρ Αλ Τάνι, ενώ θα παραστεί στη δεξίωση που θα παραθέσει για τους ξένους ηγέτες ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στη Νέα Υόρκη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ