Σάββατο 17 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Εχουν δικαίωμα στη μόνιμη σταθερή δουλειά

Εκδικάστηκε χτες στο Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων της Ευελπίδων προσφυγή περίπου 200 συμβασιούχων της Καθαριότητας του Δήμου Αθήνας για την έκδοση προσωρινής δικαστικής διαταγής για παραμονή τους στην υπηρεσία μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσής τους στις 7 Οκτώβρη. Απολύθηκαν με τη λήξη της σύμβασής τους τον Αύγουστο ή απολύονται τέλη Σεπτέμβρη. Η απόφαση του δικαστή για προσωρινή παραμονή τους ή όχι αναμένεται.

Στο πλευρό των συμβασιούχων στο δικαστήριο βρέθηκε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και από το ΠΑΜΕ ο Βασίλης Πετρόπουλος, μέλος της προσωρινής διοίκησης του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής. Ο Ν. Σοφιανός μιλώντας λίγο αργότερα στο δημοτικό ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84» μεταξύ άλλων τόνισε: «Το γεγονός ότι "παίζεται" (σ.σ. στα δικαστήρια) εάν θα παραμείνουν για ένα μήνα στη δουλειά τους με προσωρινή διαταγή, δεν απαντάει στο δικαίωμα που έχουν αυτοί οι άνθρωποι, που τόσα χρόνια τους εκμεταλλεύτηκαν, τους χειραγώγησαν, που τόσα χρόνια κακοπληρώνονται, για μόνιμη, σταθερή δουλειά. Σε αυτό το δικαίωμα ο Δήμος της Αθήνας, η δημοτική αρχή, στάθηκε εχθρικά από την πρώτη μέρα, αν θέλετε, που ανέλαβε τη δημοτική εξουσία».

Ακολούθως διευκρίνισε: «Αναφέρομαι στις μεθοδεύσεις από την αρχή αυτής της χρονιάς, όταν ήταν δεδομένο ότι χιλιάδες εργαζόμενοι του δήμου είναι συμβασιούχοι, χρόνια. Και ότι γι' αυτούς τους ανθρώπους το δικαίωμα στη μόνιμη, σταθερή δουλειά, με μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, ήταν αναφαίρετο. Και έπρεπε αυτό το δικαίωμα από την αρχή να το υπερασπιστεί η νέα δημοτική αρχή. Δεν το υπερασπίστηκε».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ