Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απέλυσε συνδικαλίστρια του ταξικού κινήματος

Στην απόλυση της εργαζόμενης Γιάννας Γκιούνη, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιρειών και Γραφείων, προχώρησε η εργοδοσία του κομμωτηρίου «Ραπουνζέλ Κορολόγου Αγγελική», με το πρόσχημα ότι δεν έκανε καλά τη δουλειά της (μετά από 7 μήνες), καθώς και ότι δεν είχε προσκομίσει γνωστοποίηση από το σωματείο ότι είναι συνδικαλίστρια.

Η απόλυση επιδόθηκε στη συνδικαλίστρια με δικαστικό επιμελητή. Το σωματείο καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ότι η απόλυση της Γιάννας Γκιούνη είναι «αποτέλεσμα της συνδικαλιστικής της δράσης στο χώρο δουλειάς της, αλλά και σε άλλα κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, της συμμετοχής της στις απεργιακές κινητοποιήσεις, γεγονός που έχει ενοχλήσει την εργοδοσία που εναγωνίως έψαχνε να βρει τρόπο για να την ξεφορτωθεί».

Στη χτεσινή τριμερή συνάντηση η εργοδοσία ξεπέρασε κάθε όριο πρόκλησης καθώς αμφισβήτησε ευθέως το έγγραφο συγκρότησης σε σώμα της διοίκησης του σωματείου χαρακτηρίζοντάς το «μαϊμού» γιατί, όπως καταγγέλλει και το σωματείο στην ανακοίνωσή του, «έτσι είπαν από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Πειραιώς». Η εργοδοσία ζήτησε από την Επιθεώρηση αντίγραφο (!!) του πρακτικού αρχαιρεσιών του σωματείου, καθώς και το μητρώο μελών του γιατί αμφισβητεί ότι έγιναν εκλογές και ότι η εργαζόμενη εκλέχτηκε στη διοίκηση του σωματείου!

Αμεση και ξεκάθαρη ήταν η απάντηση της ταξικής διοίκησης του σωματείου, που δήλωσε ότι δεν πρόκειται ποτέ η εργοδοσία να πάρει στα χέρια της τίποτα από αυτά που ζητάει. «Δεν θα δώσουμε λογαριασμό σε κανέναν εργοδότη», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. Το σωματείο πραγματοποίησε χτες το απόγευμα μαζική παρέμβαση στην επιχείρηση, απαιτώντας την άμεση ανάκληση της παράνομης και καταχρηστικής, όπως χαρακτηρίζει, απόλυσης, καθώς και την καταβολή των δεδουλευμένων 2 μηνών που οφείλονται στην εργαζόμενη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ