Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση

Σοβαρά προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κέρκυρα, τη μεταφορά επιβατών και την τροφοδοσία των ακριτικών νησιών Οθωνών, Ερεικούσας και Μαθρακίου έχει δημιουργήσει η ακινητοποίηση επιβατηγών πλοίων λόγω των πλαστών πιστοποιητικών κλάσης.

Από τις 6 Σεπτέμβρη έχει απαγορευτεί ο απόπλους των επιβατηγών πλοίων «Λευκίμμη» και «Αγία Τριάδα» που εκτελούν τα δρομολόγια Λευκίμμης - Ηγουμενίτσας, «Ελένη» και «Αγία Ειρήνη» που εκτελούν τα δρομολόγια Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας, των δύο δελφινιών για Παξούς και του «Αλέξανδρος 2» που εκτελεί τα δρομολόγια για τα Διαπόντια Νησιά.

Το πρόβλημα είναι σοβαρότατο γιατί ολόκληρες περιοχές έχουν μείνει χωρίς συγκοινωνιακή σύνδεση και παρατηρείται έλλειψη απαραίτητων αγαθών. Οι δε εργαζόμενοι στα συγκεκριμένα καράβια έχουν οδηγηθεί σε αναγκαστική άδεια.

Σε σχετική της ανακοίνωση η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ υπογραμμίζει μεταξύ άλλων: «Επιβεβαιώνεται η θέση του ΚΚΕ ότι πρέπει να διασφαλιστεί ο αξιόπιστος χαρακτήρας του ελέγχου και της πιστοποίησης των πλοίων από αποκλειστικά δημόσιο φορέα και πλήρως εξοπλισμένο με τις απαραίτητες υλικοτεχνικές υποδομές με επαρκώς ανθρώπινο δυναμικό, με βασικό κριτήριο την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος». Απαιτεί από την κυβέρνηση να δοθεί άμεσα λύση έτσι ώστε να επανεκκινήσουν τα δρομολόγια που έχουν διακοπεί και να λυθούν τα προβλήματα των εργαζομένων, των επιβατών αλλά και των κατοίκων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ