Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε δίκη για το κατέβασμα χαφιεδοκάμερας

Να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία τα στελέχη της πρώην δημοτικής αρχής Νίκαιας ζητά η «Δημοκρατική Συσπείρωση»

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας δικάζονται σήμερα, Πέμπτη, ο πρώην αντιδήμαρχος Γ. Αγγελινιάδης και ο πρώην γενικός γραμματέας Γ. Θεοχάρης, της προηγούμενης αρχής του Δήμου Νίκαιας, καθώς και ένας υπάλληλος του δήμου, με την κατηγορία ότι στις 21/2/2007 «ενεργούντες από κοινού με κοινό δόλο και πρόθεση κατέστρεψαν και έβλαψαν ξένο ολικά κινητό πράγμα που χρησιμεύει για κοινό όφελος». Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και ο πρώην βουλευτής του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, που δεν είναι πια στη ζωή.

Η κατηγορία που τους αποδίδεται είναι ότι στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων εκείνης της περιόδου ενάντια στην αντιλαϊκή μεταρρύθμιση του νόμου - πλαισίου για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ από την κυβέρνηση της ΝΔ, κατέβασαν συμβολικά μια χαφιεδοκάμερα που παρακολουθούσε τη διαδήλωση.

Οπως τονίζει ανάμεσα σε άλλα σε ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», «επρόκειτο για μια συμβολική κίνηση, που οργανώθηκε από τη "Δημοκρατική Συσπείρωση" και από ταξικά συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με τη συνδρομή της αγωνιστικής αρχής του Δήμου Νίκαιας, σε ένδειξη μαχητικής απάντησης του ταξικού κινήματος απέναντι στο φακέλωμα, τον εντεινόμενο αυταρχισμό και την καταστρατήγηση θεμελιωδών λαϊκών ελευθεριών. Αντίστοιχη κινητοποίηση είχε γίνει και στο Δήμο Νίκαιας, όπου επίσης ο τότε κομμουνιστής δήμαρχος Στ. Μπενετάτος σύρθηκε στα δικαστήρια και τελικά αθωώθηκε.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι "νόμιμο" για την άρχουσα τάξη και το πολιτικό της σύστημα είναι ό,τι εξυπηρετεί τα ταξικά τους συμφέροντα. Η ποινικοποίηση των αγώνων μας όχι μόνο δε μας πτοεί, αλλά, αντίθετα, μας πεισμώνει και μας ατσαλώνει, μας επιβεβαιώνει ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο. Ζητάμε την απαλλαγή των κατηγορουμένων από κάθε κατηγορία, την παύση των δικών που βρίσκονται σε εξέλιξη και την αποχή από την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον των αυτοαπασχολούμενων στα ταξί και άλλων κλάδων εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ