Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΜΕ - «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Να μην εκδοθεί η Τουρκάλα αγωνίστρια στη Γερμανία

Παρέμβαση στο υπουργείο Δικαιοσύνης για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου και την άμεση απελευθέρωση της Gulaferit Unsal

Αντιπροσωπεία της Γραμματείας Μεταναστών του ΠΑΜΕ και της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με το θέμα της παράδοσης στη Γερμανία της Τουρκάλας συνδικαλίστριας Gulaferit Unsal, η υπόθεση της οποίας πρόκειται να συζητηθεί σε δεύτερο βαθμό στον Αρειο Πάγο, αύριο 16 Σεπτέμβρη.

Η αντιπροσωπεία έθεσε το ζήτημα της σοβαρής πολιτικής ευθύνης της κυβέρνησης για τη δρομολογημένη παράδοσή της στη Γερμανία, με δεδομένο μάλιστα ότι η συγκεκριμένη κατηγορείται αποκλειστικά για τις πολιτικές ιδέες και τη δράση της, χωρίς να της αποδίδεται καμία αξιόποινη πράξη του κοινού Ποινικού Δικαίου. Εξάλλου η αντιπροσωπεία ανέδειξε τους μεγάλους κινδύνους που εγκυμονεί μια τέτοια ενέργεια σε βάρος συνολικά των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων, παίρνοντας ιδιαίτερα υπόψη τις γενικότερες κατευθύνσεις της ΕΕ και των κρατών - μελών της για ποινικοποίηση της ριζοσπαστικής σκέψης και δράσης, συνολικά των αγώνων που αμφισβητούν το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης. Απαίτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στις ενδεδειγμένες πολιτικές ενέργειες για:

  • Τη ματαίωση της παράδοσής της στη Γερμανία, που θα σημάνει και την παραπέρα έκδοσή της στην Τουρκία.
  • Τη χορήγηση του πολιτικού ασύλου που έχει ζητήσει στη χώρα μας και την άμεση απελευθέρωσή της.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ τονίζει χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση: «Θα συνεχίσουμε την αλληλεγγύη μας στην Τουρκάλα συνδικαλίστρια, απαιτώντας να ματαιωθεί η παράδοσή της. Θα εντείνουμε τον αγώνα μας για την κατάργηση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, του ευρωτρομονόμου και των εγχώριων τρομονόμων και συνολικά του αντιδημοκρατικού νομικού οπλοστάσιου της ΕΕ και των αστικών κρατών».

Στο ίδιο πνεύμα κινείται ανακοίνωση της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης». Τονίζει σχετικά: «Η Τουρκάλα αγωνίστρια, η οποία έχει ήδη ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα και έχει ξεκινήσει απεργία πείνας, κατηγορείται ότι τα έτη 2002-2003 (δηλαδή πριν 8 και παραπάνω χρόνια) ανέπτυξε στη Γερμανία πολιτική δράση υπέρ πολιτικού κόμματος που περιλαμβάνεται στην "αντιτρομοκρατική" λίστα της ΕΕ και συμμετείχε σε καμπάνιες αλληλεγγύης.

Η τυχόν παράδοσή της στη Γερμανία θα δρομολογήσει την περαιτέρω έκδοσή της στην Τουρκία, όπου διώκεται για τη συνδικαλιστική και πολιτική της δράση, ως πρόεδρος του συνδικάτου των δημοσίων υπαλλήλων της Αγκυρας και ιδιαίτερα για τον αγώνα της ενάντια στα "λευκά κελιά" της Τουρκίας, στα οποία υπήρξε κρατούμενη και απεργός πείνας μαζί με τον σύζυγό της.

Σοβαρές ευθύνες βαραίνουν τη σημερινή κυβέρνηση, όπως και τη ΝΔ, που συνυπέγραψαν ή ψήφισαν το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και όλη την ευρωενωσιακή και εγχώρια "αντιτρομοκρατική" νομοθεσία, που στρέφεται κατά του εργατικού και λαϊκού κινήματος και προσβάλλει βάναυσα τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των λαών.

Είναι εντελώς υποκριτικό να κρύβεται η κυβέρνηση πίσω από τη δήθεν "ανεξαρτησία" της Δικαιοσύνης και την "αρχή της μη παρέμβασης" σε αυτήν, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι τη χρησιμοποιεί κατά κόρον για το χτύπημα των εργατικών και λαϊκών αγώνων.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία συνέλαβε την Τουρκάλα αγωνίστρια, φέρει ακέραια την πολιτική ευθύνη για την τυχόν παράδοσή της στη Γερμανία και είναι υπόλογη απέναντι στον ελληνικό λαό. Η "Δημοκρατική Συσπείρωση" απαιτεί:

  • Να μην παραδοθεί η Gulaferit Unsal στη Γερμανία και να αφεθεί αμέσως ελεύθερη.
  • Να γίνει δεκτό το αίτημά της για χορήγηση πολιτικού ασύλου στη χώρα μας.
  • Να καταργηθούν το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, ο ευρωτρομονόμος και οι εγχώριοι τρομονόμοι.

Καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους ριζοσπάστες νομικούς, τους Δικηγορικούς Συλλόγους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην Τουρκάλα αγωνίστρια και την αντίθεσή τους στην εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και την παράδοσή της στις γερμανικές αρχές».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ