Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΜΕ
Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΠΟ-Τ

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Πολιτισμού - Τουρισμού (ΥΠΠΟ-Τ) πραγματοποίησε χτες το πρωί το ΠΑΜΕ μαζί με δεκάδες απλήρωτους συμβασιούχους της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, η οποία εξακολουθεί να απαξιώνεται από την κυβέρνηση και μέσω της συνεχιζόμενης μη καταβολής των μισθών σε εκατοντάδες εργαζόμενους με όλη... την «γκάμα» των συμβάσεων, γεγονός που αποτέλεσε και την αιτία της κινητοποίησης.

Αν και το ΠΑΜΕ είχε ενημερώσει γραπτώς, αρμοδίως και εγκαίρως τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Π. Γερουλάνο, για τη χτεσινή κίνηση και για το αίτημα συνάντησης μαζί του, τόσο ο ίδιος, όσο και η γγ του ΥΠΠΟ-Τ απουσίαζαν. Μετά από πιέσεις, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και εργαζομένων συναντήθηκαν με τους διευθυντές των Διευθύνσεων Αρχαιοτήτων, Οικονομικού και Διοικητικού του ΥΠΠΟ-Τ, οι οποίοι εμφανίστηκαν μέχρι και να έχουν άγνοια για ορισμένες περιπτώσεις μη καταβολής μισθών!

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και των εργαζομένων κατάφερε να αποσπάσει νέα συνάντηση με τα παραπάνω στελέχη του ΥΠΠΟ-Τ αύριο, ενώ απαίτησε από το γραφείο του υπουργού να παραβρεθεί εκπρόσωπός του στην αυριανή συνάντηση και να οριστεί άμεσα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία.

Θυμίζουμε ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του ο υπουργός επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα των απλήρωτων στο υπουργείο του... μέχρι βέβαια η πραγματικότητα να τον διαψεύσει. Οπως προέκυψε και από τη χτεσινή κίνηση του ΠΑΜΕ αλλά και από σχετικά δημοσιεύματα του «Ρ», το πρόβλημα των καθυστερήσεων στη μισθοδοσία είναι «καθεστώς» πλέον για εκατοντάδες έκτακτους εργαζόμενους, οι οποίοι δουλεύουν με διαφορετικές συμβάσεις και σε διαφορετικές υπηρεσίες του υπουργείου. Για παράδειγμα, έκτακτοι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ για να καλύψουν ανασκαφικές ανάγκες, αφού πρώτα είδαν ως... διά «μαγείας» τις συμβάσεις τους από επτάμηνες να γίνονται πεντάμηνες, επιπλέον δεν έχουν δει και ούτε ένα ευρώ μισθό από τις αρχές του καλοκαιριού. Πολύμηνες καθυστερήσεις στους μισθούς καταγγέλλουν και εργαζόμενοι στα έργα συντήρησης στο Ηρώδειο (σ.σ. πληρώνονται μέσω του Ταμείου Διαχείρισης Πιστώσεων του ΥΠΠΟ-Τ), η απληρωσιά χτυπάει και δεκάδες συμβασιούχους στο Βυζαντινό Μουσείο, ενώ οι εναπομείναντες συμβασιούχοι των πρώην STAGE που παρέμειναν στις θέσεις τους με ασφαλιστικά μέτρα, «μετρούν» ακόμη και δέκα μήνες απλήρωτοι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ