Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αποκαλύπτονται οι πρόθυμοι για την εφαρμογή του νόμου!

Δεν πρόλαβε να ψηφιστεί ο «νόμος πλαίσιο» για την Ανώτατη Εκπαίδευση και οι πρόθυμοι για την εφαρμογή του, αυξάνονται.

Είναι οι πρυτάνεις των ΑΕΙ και οι πρόεδροι των ΤΕΙ που... διαφωνούν με το νόμο γιατί τους διώχνει από τη διοίκηση, αλλά θα τον εφαρμόσουν μέχρι... να τον καταργήσουν! Ετσι, π.χ, η διοίκηση του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης καλεί τα μέλη ΔΕΠ στην πρώτη διαδικασία για την εκλογή του νέου συμβουλίου.

Είναι αυτοί που διαφωνούν με το νόμο γιατί έχει αντισυνταγματικές διατάξεις, αλλά θα τον εφαρμόσουν μέχρι να... βγει αντισυνταγματικός και να καταργηθεί.

Δίπλα σε αυτούς ξεπρόβαλαν και οι «επαναστάτες» των ΕΑΑΚ και διαφόρων άλλων ομάδων, δήθεν ανεξάρτητων. Καλούν τους αγωνιζόμενους φοιτητές με «δημοκρατικό» τρόπο να εφαρμόσουν τη σκοταδιστική απαίτηση της υπουργού: «Κόμματα και φοιτητικές παρατάξεις δεν μπορεί να έχουν λόγο στα πανεπιστήμια»!

Αυτό έκαναν και τη Δευτέρα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (ΑΠΘ) όταν προσπάθησαν να διώξουν τις δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών από τις εγγραφές των πρωτοετών στις Γραμματείες των τμημάτων. Οταν ζητούσαν να φύγει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ μέσα από τα Πανεπιστήμια.

Μάλιστα, στη Φιλοσοφική το ΑΠΘ, προσπάθησαν ανεπιτυχώς να εμποδίσουν τους φοιτητές του ΜΑΣ να στήσουν τραπεζάκι ενώ την ίδια ώρα άφηναν ανενόχλητους τους ΠΑΣΠίτες και τους ΔΑΠίτες να κάνουν παρέμβαση στους φοιτητές. Στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ επιτέθηκαν εναντίον των φοιτητών του ΜΑΣ.

Απέδειξαν ότι είναι επικίνδυνοι γιατί με αγωνιστικό λόγο προσπαθούν να εξαπατήσουν το φοιτητικό κίνημα. Να το κρατήσουν μακριά από το δρόμο της οργανωμένης ανυπακοής και απειθαρχίας που προβάλλει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών στις σχολές ως την αναγκαία σήμερα γραμμή σύγκρουσης και ρήξης.

Με σχετική ανακοίνωσή της η Αχτίδα ΑΕΙ - ΤΕΙ της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σημειώνει: «Σήμερα που χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε η πολιτικοποίηση των αγώνων, η γενίκευσή τους σε όλους τους χώρους ύπαρξης και δράσης του λαού είναι επικίνδυνο να καλείς τους φοιτητές να παλέψουν μόνο για τη ζωή τους μέσα στα ΑΕΙ.

Σήμερα που οι γονείς των φοιτητών (εργάτες, αγρότες, μικροί επαγγελματίες) δέχονται τη μεγαλύτερη επίθεση των τελευταίων χρόνων, σήμερα που το δικό τους μέλλον υποθηκεύεται για πάντα στα μονοπώλια, είναι επικίνδυνο και φασιστικό να προσπαθείς να πετάξεις έξω από τα ΑΕΙ το κόμμα της εργατικής τάξης - το ΚΚΕ.

Καμιά "δημοκρατία" τους δεν θα εμποδίσει τη δράση του ΚΚΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προωθεί μερική απασχόληση των φοιτητών εντός του ιδρύματος...(2011-10-04 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο - πλαίσιο(2011-03-05 00:00:00.0)
Βαρύτατες οι ευθύνες(2008-05-07 00:00:00.0)
Ο κατεργάρης... στον πάγκο του(2008-04-11 00:00:00.0)
Μαζική προσέλευση στις κάλπες(2004-05-13 00:00:00.0)
Αναμενόμενη αυξημένη συμμετοχή(2001-03-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ