Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η μεγάλη ελπίδα βρίσκεται στην οργανωμένη πάλη του λαού

Σε μια μαζική συγκέντρωση στην Καλαμαριά μίλησε χτες βράδυ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη μαζική συγκέντρωση στην Καλαμαριά
Από τη μαζική συγκέντρωση στην Καλαμαριά
Το ΚΚΕ, με όλες του τις δυνάμεις, βρίσκεται ήδη στη μάχη ώστε να δυναμώσει το κίνημα που θα παρεμποδίζει την εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων και θα αξιοποιεί κάθε αδυναμία του συστήματος, θα ξεπερνά τον εαυτό του και θα βάζει στόχο την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας χτες το βράδυ στη μεγάλη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Δημαρχείου της Καλαμαριάς.

Η Αλέκα Παπαρήγα προειδοποίησε ότι έρχεται νέος κύκλος χρεοκοπίας και εξαιτίας της κρίσης στην Ευρωζώνη, των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και κυρίως γιατί το καπιταλιστικό σύστημα δεν έχει πια τα εργαλεία να χειρίζεται την κρίση. Θα βρεθούμε μπροστά σε μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία που θα σημάνει συντρίμμια για το λαό, είπε και πρόσθεσε: «Δεν είναι μπόρα που θα περάσει. Είναι καταιγίδα που έρχεται. Επομένως τώρα πρέπει ο λαός να παρέμβει». Είπε ακόμα πως ο λαός δεν πρέπει να παγιδευτεί στην κινδυνολογία πως θα διώξουν την Ελλάδα από την Ευρωζώνη. Αντίθετα, αυτό αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για το λαό να δυναμώσει την πάλη για την αποδέσμευση της Ελλάδας από την ΕΕ, με λαϊκή εξουσία.

Απευθυνόμενη στον εργατόκοσμο, στα φτωχά λαϊκά στρώματα, σημείωσε ότι σήμερα, που ζουν στο πετσί τους όλα όσα προειδοποιήσαμε ότι θα έρθουν, πρέπει να τελειώνουν με τις ουτοπικές ελπίδες ότι «η κυβέρνηση θα βάλει μυαλό, θα δει τα λάθη της. Να τελειώνουν με τις ελπίδες ότι η ΝΔ με νέο αρχηγό κάτι καλύτερο θα φέρει. Να διαλυθεί η ελπίδα ότι μπορεί να υπάρχουν εύκολες λύσεις για το λαό, με κάποιες ανανεωτικές εκσυγχρονιστικές προτάσεις με το μπλοκ των "προοδευτικών" και των λεγόμενων "αριστερών" δυνάμεων που σήμερα ανάλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ».


«Οταν σκοτωθούν αυτές οι ουτοπικές ελπίδες -συνέχισε-, υπάρχει έδαφος, υπάρχουν δρόμοι να αναπτυχθεί μια και μοναδική ελπίδα. Η ελπίδα στη δύναμη της οργάνωσης του λαού, η ελπίδα της χειραφέτησης του λαού από τα ιδεολογήματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Η μεγάλη ελπίδα ότι τώρα υπάρχει δυνατότητα ο λαός να αξιοποιήσει τις δυσκολίες που έχει το αστικό πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, γενικότερα το καπιταλιστικό σύστημα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, να επωφεληθεί από την αδυναμία του συστήματος. Ενα κίνημα πανίσχυρο εργατικό λαϊκό και η συμπόρευση με το ΚΚΕ μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις να ελπίζουμε σε μια μεγάλη πραγματική αλλαγή. Κίνημα που βάζει στόχο την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων που σήμερα κλονίζεται».

Προειδοποίησε ότι «τώρα δεν θα χάνουμε κάθε μήνα και κάτι, τώρα θα χάνουμε κάθε λεπτό και πολλά. Πρέπει λοιπόν να παρεμποδίσουμε τα μέτρα. Να τα θεωρήσουμε παράνομα, έστω κι αν έχουν την πλειοψηφία του Κοινοβουλίου, έστω κι αν έχουν τη συναίνεση των άλλων κομμάτων. Ταυτόχρονα πρέπει να αναδείξουμε τα σύγχρονα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων ανακουφίζοτας τους άνεργους, τις πιο φτωχές λαϊκές οικογένειες και όλα αυτά ενταγμένα στον αγώνα συγκέντρωσης δυνάμεων και πάλης για την εργατική λαϊκή εξουσία.

Παρεμποδίζουμε την εφαρμογή των μέτρων, βάζουμε εμπόδια στην κυβερνητική πολιτική και στο λεγόμενο "σχέδιο σωτηρίας" της οικονομίας της Ελλάδας, γιατί αυτό το σχέδιο είναι σχέδιο για την ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου με συντρίμμια κυριολεκτικά από το λαό και με νέα λαϊκά στρώματα που θα βρεθούν σε φάση χρεοκοπίας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ