Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Να μην πληρώνουν εισιτήριο οι εργαζόμενοι

Εξόρμηση στο σταθμό του ΗΣΑΠ στην Αττική

Κάλεσμα αντίστασης και ανυπακοής στην πολιτική που υποχρεώνει τους εργαζόμενους να πληρώνουν ως πανάκριβο εμπόρευμα και τις συγκοινωνίες και ταυτόχρονα καθημερινά να ταλαιπωρούνται περιμένοντας για μισή και μια ώρα δρομολόγιο, είτε τρένου είτε λεωφορείου, απεύθυναν χτες οι δυνάμεις του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, που πραγματοποίησαν μαζική παρέμβαση - εξόρμηση στο σταθμό του ΗΣΑΠ στην Αττική.

Συνδικαλιστές και εργαζόμενοι του συλλόγου μοίρασαν πλατιά ανακοίνωση και συζήτησαν με τους επιβάτες που ανταποκρίνονταν θετικά στο αγωνιστικό κάλεσμα του συλλόγου.

«Δήλωσε την ανυπακοή σου απέναντι σε αυτή την πολιτική που σε υποχρεώνει να πληρώνεις ως πανάκριβο εμπόρευμα τις συγκοινωνίες, την Υγεία, την Παιδεία, όλα όσα θα έπρεπε να είναι κοινωνικοποιημένα και να σου παρέχονται δωρεάν.

Δήλωσε την ανυπακοή σου και την αντίθεσή σου σε αυτή την πολιτική και μην πληρώνεις εισιτήριο», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση - κάλεσμα.

Σημειώνεται ότι «μόνο στα τρένα το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν γίνει 140 μετατάξεις εργαζομένων, κυρίως μηχανοδηγών, με αποτέλεσμα τη μη εκτέλεση και κατάργηση δρομολογίων, το αντίστοιχο έχει εφαρμόσει και στα λεωφορεία με κατάργηση λεωφορειακών γραμμών. Το πανάκριβο εισιτήριο και η ταλαιπωρία που βιώνουμε χιλιάδες εργαζόμενοι καθημερινά είναι το αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης των μέσων μαζικής μεταφοράς με στόχο βέβαια τη μεγιστοποίηση των κερδών του κεφαλαίου που είναι πλέον ιδιοκτήτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ