Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Η αγωνιστική απάντηση στο μήνυμα της υπουργού

Το μήνυμα του Συντονιστικού των μαθητών που διαβάστηκε χτες σε πολλά σχολεία

«Τέρμα πια στις κοροϊδίες!

Αυτοί που μας κλέβουν τα βιβλία από το χέρι, μας κατηγορούν ότι μείναμε αδιάβαστοι! Αυτοί που κλέβουν τον πλούτο από τους γονείς μας, τους κατηγορούν ότι φταίνε για την κρίση! Μας θέλουν φτηνούς και αμόρφωτους για να βγάζουν τα κέρδη τους τα παράσιτα, οι πολυεθνικές! Για μας μόνο φτώχεια, ταξικοί φραγμοί, να σκύβουμε το κεφάλι!

Σας απαντάμε:

Μαθητικός ξεσηκωμός! Μαζί με τους εργάτες, τους φτωχούς αγρότες! Είμαστε περισσότεροι, έχουμε τη δύναμη!

Λέμε ξεκάθαρα σε όλους όσους χτυπάνε το παρόν και το μέλλον μας: Μας φέρατε πρώτη μέρα σε ένα σχολείο που είναι για τα μέτρα σας, δεν είναι για τους μαθητές! Χωρίς βιβλία, χωρίς καθηγητές, χωρίς καθαριότητα, χωρίς θέρμανση, χωρίς μεταφορές, ένα σχολείο που δεν υπάρχει! Σας λέμε: Οσο δεν φέρνετε βιβλία, καθαρίστριες, καθηγητές μάθημα δεν γίνεται!

Αν μας απειλείτε με απουσίες και τρομοκρατία, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα! Απουσία παίρνετε εσείς που μας ζητάτε να βάλουμε κι άλλο το χέρι στην τσέπη! Απουσία από ένα σχολείο που δεν υπάρχει δεν μπορείς να πάρεις!

Μπαίνουμε από την πρώτη μέρα στον αγώνα! Για το σχολείο των δικών μας αναγκών, των αναγκών του λαού και όχι των λίγων!

Από εδώ, το σχολείο μας, μαζί με όλα τα σχολεία, όλους τους συμμαθητές μας στην Ελλάδα, με το συντονιστικό μας σας φωνάζουμε καθαρά:

"Δώστε λεφτά να πάρουμε βιβλία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!"».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ