Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - SUPER LEAGUE
Τραγελαφικές καταστάσεις...

Με νέα επεισόδια αλλά το ίδιο περιεχόμενο συνεχίζεται η φαρσοκωμωδία που ονομάζεται πρωτάθλημα επαγγελματικού ποδοσφαίρου Super League. Οι ανταγωνισμοί - παρασκηνίου και προσκηνίου - εντείνονται (λόγω των όσων διακυβεύονται) και δημιουργούν «νέες» τραγελαφικές καταστάσεις.

Στην λίστα κατηγορουμένων (φυσικά πρόσωπα και ΠΑΕ), για χειραγώγηση αγώνων, σύντομα θα υπάρξουν καινούριες προσθήκες. Η Πειθαρχική Επιτροπή της Football League - σε επέκταση της προηγούμενης δίκης, με βάση πορισματική αναφορά της Ασφάλειας Πειραιά που αναφέρεται σε 12 ακόμα αναμετρήσεις - ξανατιμώρησε (υποβιβασμό και πρόστιμο) στις 23/8 την ΠΑΕ Ηλιούπολη.

Η διοργανώτρια υποστηρίζει πως ενημέρωσε (την επόμενη) την ΠΑΕ αλλά αυτή το αρνείται. Η ουσία είναι πως δεν ασκήθηκε έφεση και η ποινή έχει τελεσιδικήσει. Βάσει λοιπόν αυτής, ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας θα ασκήσει νέες διώξεις σε 12 εταιρείες (μεταξύ των οποίων 4 ΠΑΕ της Super League) και τους εκπροσώπους τους.

Χτες, το Πολιτικό Εφετείο απέρριψε την αίτηση προσωρινής διαταγής του Ηρακλή και η αναμέτρηση Αστέρα Τρίπολης - Κέρκυρας θα διεξαχθεί. Η ουσία της υπόθεσης θα κριθεί στη δικάσιμο των ασφαλιστικών μέτρων (20 Σεπτέμβρη). Η επιμονή του «Γηραιού» στην εκδίκαση - βάσει απόφασης από την Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΠΟ - τον οδηγεί(;) στη Football League 2.

Οι «κυανόλευκοι» πάντως προανήγγειλαν νέα προσφυγή, τη Δευτέρα, στα πολιτικά δικαστήρια (με καινούρια - όπως υποστηρίζουν - στοιχεία). Επίσης, αμφισβητούν έντονα την απόφαση υποβιβασμού τους. Επισημαίνοντας, αφ' ενός, ότι αναφέρεται σε αντισυνταγματικό άρθρο του καταστατικού που δεν έχει εγκριθεί. Αφ' ετέρου, ότι στον κανονισμό δεν προβλέπεται υποβιβασμός αλλά αποκλεισμός από αγώνες (μέχρι απόσυρση της προσφυγής).

Στο μεταξύ, ο Γ. Σφυρής, πρώην (παραιτήθηκε) μέλος του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου, ξαναμίλησε («NovaΣΠΟΡ FM») για «δικονομικό πραξικόπημα». Υποστήριξε ότι καλώς συμμετέχει στη Super League ο Αστέρας Τρίπολης και στην περίπτωση που δικαιωθούν - και αδειοδοτηθούν - οι «κυανόλευκοι», πρέπει να γίνει αύξηση ομάδων (με απόφαση του ΔΣ στην ΕΠΟ), ώστε να αγωνιστούν στη διοργάνωση.

Ο νομικός εκπρόσωπος του Συνεταιρισμού, Γ. Οικονομάκης, ανέφερε (στον ίδιο ρ/σ) πως αν η Super League υποχρεωθεί, από σχετική απόφαση, «τότε ο Ηρακλής θα παίξει κανονικά στο πρωτάθλημα». Εξέφρασε τη δυσφορία της διοργανώτριας για όσα συμβαίνουν και υπενθύμισε το καθήκον του Συνεταιρισμού «να προστατέψουμε ως θέαμα και ως προϊόν το ποδόσφαιρό μας».

Το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο δικαίωσε την ΠΑΕ Παναχαϊκή. Απέρριψε την προσφυγή της ΠΑΕ Ρόδος, για παράτυπο πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας των Αχαιών. Από την πλευρά του, ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας Εμ. Αντωνακάκης, άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Ιωνικός και του προέδρου της Κ. Χαραλαμπίδη. Κατηγορούνται για δυσφήμηση με δημόσιες δυσμενείς κρίσεις για ποδοσφαιρικές αρχές και όργανα.

Υπό αυτή την... ωραία ατμόσφαιρα, συνεχίζεται το πρωτάθλημα. Για την 2η (ξανά κουτσουρεμένη) αγωνιστική θα παίξουν: ΣΑΒΒΑΤΟ: Παναιτωλικός - Πανιώνιος (17:15, novasports 2), Εργοτέλης - ΠΑΟΚ (19:30, novasports 2). ΚΥΡΙΑΚΗ: Αστέρας Τρίπολης - Κέρκυρα (16:00, novasports 2), Αρης - Ατρόμητος (18:15, novasports 2), Παναθηναϊκός - Γιάννινα (20:30, novasports 1).

  • Νέος κρίκος στην αλυσίδα τυφλής βίας μεταξύ οπαδών. Χτες το απόγευμα, περίπου 40 άγνωστοι επιβαίνοντες σε μηχανάκια, επιτέθηκαν (με διάφορα αντικείμενα) στο Σύνδεσμο του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι. Οι «πράσινοι» απάντησαν. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ενώ όλα είχαν τελειώσει μέχρι την άφιξη της αστυνομίας.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ