Κυριακή 11 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
37ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Στο «πάρκο Τρίτση» στις 15-16-17 Σεπτέμβρη

«Ο δικός σου δρόμος, για τις δικές σου ανάγκες. Με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό». Είναι η ξεκάθαρη πρόταση που οι νέοι κομμουνιστές απευθύνουν στη νεολαία της χώρας μέσα από το 37ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Μετά από εκατοντάδες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, το Φεστιβάλ κορυφώνεται στις 15-16-17 Σεπτέμβρη με το κεντρικό τριήμερο στο «πάρκο Τρίτση» στο Ιλιον.

Ηδη, από νωρίς το πρωί έως και αργά το βράδυ, μέλη της ΚΝΕ δουλεύουν πυρετωδώς και εθελοντικά για να στηθεί αυτή η μεγάλη γιορτή που για δεύτερη συνεχή χρονιά γίνεται στη δυτική Αθήνα, εκεί που συγκεντρώνονται πλατιά λαϊκά στρώματα.

Πλούσιο θα είναι και φέτος το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που αγκαλιάζει όλες τις μορφές της τέχνης, αφιερώματα στην προοδευτική καλλιτεχνική δημιουργία, συναυλίες από καταξιωμένους και νέους δημιουργούς. Ζητήματα που «καίνε» τη νεολαία σήμερα βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα γίνουν επίσης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων.

Το φετινό φεστιβάλ γίνεται σε συνθήκες όξυνσης της επίθεσης στα δικαιώματα της νεολαίας, σε μία εποχή που το μεγάλο κεφάλαιο δε σταματά να ζητά κι άλλες ανθρωποθυσίες στο βωμό της κερδοφορίας του. Που η αντιλαϊκή συμμαχία επιτίθεται σε ό,τι έχει απομείνει από δικαιώματα και κατακτήσεις, αφήνοντας στο λαό τη φτώχεια, την ανεργία, την ανασφάλεια και αξιώνοντας υποταγή.

Η ΚΝΕ καλεί όλους αυτούς τους νέους εργαζόμενους, άνεργους, από Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, σχολεία, κατάρτιση σε αυτή τη μεγάλη γιορτή. Να συζητήσουν την πραγματική διέξοδο, να βαδίσουν στο δρόμο που υπηρετεί τις δικές τους ανάγκες.

Το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη στην κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ, στις 20.45, θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Νωρίτερα, στις 20.30, θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ