Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επαγγελματίες αντιΚΚΕδες...

Σε αντιΚΚΕ παραλήρημα επιδόθηκαν σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, νομίζοντας ότι βρήκαν την ευκαιρία να σπιλώσουν το ΚΚΕ και τους δεσμούς του με την εργατική τάξη. Ο Γιώργος Μιχαηλίδης, δημοτικός σύμβουλος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βέροιας, που απασχολεί εργαζόμενους με όλων των ειδών τις εργασιακές σχέσεις, που χαρατσώνει το λαό για το δικαίωμα των παιδιών του στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό στο πλαίσιο της ανταποδοτικής λειτουργίας των υπηρεσιών, πρότεινε να εκδοθεί ψήφισμα «ενάντια στις απολύσεις στον 902».

Την πρόταση αποδέχθηκε η δήμαρχος Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου (ΠΑΣΟΚ) και ο επικεφαλής της παράταξης της ΝΔ, πρώην βουλευτής, Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Μάλιστα, ετοίμασαν και ένα κείμενο, το οποίο προσπάθησαν να περάσουν με συνοπτικές διαδικασίες. Το ψήφισμα δεν πέρασε, αφού δε συγκέντρωσε την απαραίτητη πλειοψηφία. Τόσο ο Γ. Μιχαηλίδης όσο και ο Λ. Τσαβδαρίδης κατήγγειλαν το ΚΚΕ ότι «υποκριτικά υπερασπίζεται τη λαϊκή τάξη», πως «όταν πρόκειται για τις επιχειρήσεις του, πάνω από όλα βάζει το συμφέρον του», πως «δεν αγαπάει την Ελλάδα» και άλλα τέτοια.

Προσπαθούν να τσουβαλιάσουν το ΚΚΕ και τα κομματικά Μέσα Ενημέρωσης με τους επιχειρηματίες που συσσωρεύουν κέρδη και σήμερα φορτώνουν την κρίση στην πλάτη του λαού. Νομίζουν ότι με ψευτιές, συκοφαντία και παραπλάνηση, θα εμποδίσουν τη συμπόρευση των λαϊκών στρωμάτων με το ΚΚΕ. Θέλουν να κρύψουν τις ευθύνες τους, των κομμάτων τους και να βγάλουν λάδι την πλουτοκρατία. Ολοι αυτοί και οι όμοιοί τους, σε περίοδο κρίσης και σε περίοδο ανάπτυξης, έβαλαν φαρδιά πλατιά τις υπογραφές τους σε κάθε αντιλαϊκό νόμο που κατεδαφίζει εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Εβαλαν πλάτη μέσω των ΟΤΑ για να περάσουν η ελαστική απασχόληση, η εποχιακή εργασία, οι απολύσεις των συμβασιούχων. Στηρίζουν την κοινωνική εργασία, υπερασπίζονται τις απολύσεις στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα μέσω της «εργασιακής εφεδρείας».

Ολοι αυτοί δεν τόλμησαν να πουν ούτε μια λέξη για τους απολυμένους της ΕΡΤ, του ALPHA, του ΣΚΑΪ και άλλων μέσων ενημέρωσης και αποδέχονται τις απολύσεις στον «Αρβανιτίδη» των σούπερ μάρκετ, μέγα «χορηγό» των πολιτικών του δικομματισμού στο Νομό Ημαθίας. Είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα της πλουτοκρατίας θα εκτιμήσει τις υπηρεσίες τους. Η άλλη Ελλάδα, των εργατών, των μικρών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, των φτωχών αγροτών, ξέρει πως το ΚΚΕ δεν είναι σαν τα μούτρα τους και σαν τα μούτρα της τάξης που υπηρετούν. Ηταν, είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης των συμφερόντων της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, όσα εμπόδια κι αν επιχειρήσουν να βάλουν οι καπιταλιστές και το κράτος τους στην επικοινωνία του με το λαό, στη μαζική προπαγάνδα μέσα από τα ΜΜΕ, που δεν είναι καπιταλιστικές επιχειρήσεις.


Α. Α.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ