Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Επίσχεση εργασίας εργαζομένων σε ανασκαφές

Σε επίσχεση εργασίας λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων προχώρησαν από την περασμένη Τρίτη περίπου 30 εργαζόμενοι (προστίθενται καθημερινά και άλλοι) που δουλεύουν στις σωστικές ανασκαφές της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας στο έργο της αποχέτευσης στο Θριάσιο.

Οι εργαζόμενοι προσλήφθηκαν τμηματικά από την Αρχαιολογική Υπηρεσία (μέσω της Γ' Εφορείας Αρχαιοτήτων) για το συγκεκριμένο έργο αυτεπιστασίας με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου και οι περισσότεροι είναι απλήρωτοι τουλάχιστον ένα μήνα.

Στο σημείωμά τους προς τη διεύθυνση της Γ' ΕΠΚΑ σημειώνουν ότι εκτός της απληρωσιάς «έχουν ανακύψει προβλήματα τα οποία δυσχεραίνουν και εξαθλιώνουν τις συνθήκες εργασίας μας» όπως: «Ελλιπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας», «καταπατήσεις συλλογικών συμβάσεων εργασίας του εργατοτεχνικού δυναμικού», «μη αναγνώριση προϋπηρεσίας κατηγορίας προσωπικού ΠΕ (πανεπιστημιακής) και ΤΕ (τεχνολογικής εκπαίδευσης) στον ιδιωτικό τομέα». Ζητούν επίσης συνάντηση με τη διεύθυνση της Γ' ΕΠΚΑ την ερχόμενη Τετάρτη.

Πρόκειται για μια ακόμη απόδειξη ότι η εργασιακή ομηρία και η καθυστέρηση του μισθού αποτελούν διαχρονικό «καθεστώς» στο υπουργείο Πολιτισμού. Η πολιτική ηγεσία του οποίου «σφυρίζει» αδιάφορα κλείνοντας τα μάτια σε αυτή την κατάσταση. Για παράδειγμα, πολύ πρόσφατα σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνος εμφανίστηκε ...«έκπληκτος» στο άκουσμα ότι υπάρχουν πολύμηνες καθυστερήσεις μισθοδοσίας σε συμβασιούχους σε μουσεία. Ενώ ακόμη αναμένουμε αντίδραση του ΥΠΠΟΤ στο ρεπορτάζ του «Ρ» της 7/9, όπου αναφέρεται συγκεκριμένα σε ποια μουσεία της Αθήνας, μεταξύ αυτών και το Εθνικό Αρχαιολογικό, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ