Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ
Ζητούν ανάσυρση του φακέλου Τσαλικίδη

Συνέντευξη Τύπου χτες από τους δικηγόρους της οικογένειας

Να συνδεθεί η υπόθεση της δολοφονίας του Κ. Τσαλικίδη με την αναψηλάφηση της υπόθεσης των τηλεφωνικών υποκλοπών, ζήτησαν χτες οι δικηγόροι της οικογένειας. Οπως κατήγγειλαν, εντός της «Vodafone» οι υποκλοπές αποκαλύφτηκαν στις 4/3/2005, ενώ κυβέρνηση και δικαστικές αρχές ενημερώθηκαν στις 10/3/2005. Στο «ύποπτο» - όπως ειπώθηκε - διάστημα, με απόφαση του τότε διευθυντή της εταιρείας, καταστράφηκε το αποδεικτικό στοιχείο, δηλαδή το παρείσακτο λογισμικό, έγινε κλειστή σύσκεψη (8/3) στελεχών της εταιρείας χωρίς να ενημερωθεί καμία αρχή και στις 9/3 διαπιστώθηκε ο θάνατος του Κ. Τσαλικίδη, του μάρτυρα που εντόπισε την ύπαρξη του κυκλώματος των υποκλοπών.

Οι συνήγοροι μίλησαν επίσης για «εγκληματικές παραλείψεις» στο θέμα της γενικότερης έρευνας από πλευράς των αρχών. Προανήγγειλαν ότι θα καταθέσουν ιατρικές γνωματεύσεις Ελλήνων και ξένων εμπειρογνωμόνων, με ισχυρά στοιχεία που δείχνουν ότι ο θάνατος του Κ. Τσαλικίδη είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας, με οργανωμένο τρόπο δράσης. Μάλιστα, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, «οι μέθοδοι των σκηνοθετημένων αυτοκτονιών είναι γνωστές και δεν είναι τυχαίο ότι χρησιμοποιούνται κατεξοχήν σε περιπτώσεις στις οποίες ενεργοποιούνται τεράστια κρατικά, οικονομικά, επιχειρηματικά συμφέροντα».

Η χτεσινή συνέντευξη δόθηκε με αφορμή την επαναφορά στην επικαιρότητα της υπόθεσης των υποκλοπών, ύστερα από τα νέα στοιχεία που προέκυψαν και δείχνουν εμπλοκή της αμερικάνικης πρεσβείας στις τηλεφωνικές υποκλοπές του τότε πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή, και άλλων κυβερνητικών και κρατικών στελεχών. Στο πλαίσιο της νέας έρευνας, η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα διακεκριμένης κατασκοπείας κατά παντός υπευθύνου.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org