Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πιέζει για την εφαρμογή των άγριων μέτρων

Διεκδικεί την πατρότητα πολλών από τις ανατροπές που ανακοίνωσε χτες ο Ευ. Βενιζέλος

Η ΝΔ δε διαφωνεί με τον πυρήνα των μέτρων, επειδή έχει την ίδια στρατηγική με την κυβέρνηση. Ο πόλεμος στην πολιτική τους πρέπει να είναι ενιαίος από τη σκοπιά του λαού
Η ΝΔ δε διαφωνεί με τον πυρήνα των μέτρων, επειδή έχει την ίδια στρατηγική με την κυβέρνηση. Ο πόλεμος στην πολιτική τους πρέπει να είναι ενιαίος από τη σκοπιά του λαού
Ανοιχτή συναίνεση και έμπρακτη στήριξη στην «φαστ τρακ» εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων προσφέρει η ηγεσία της ΝΔ, επιβεβαιώνοντας στην πράξη ότι αποτελεί σταθερό και αναντικατάστατο σύμμαχο της κυβέρνησης και της τρόικας. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου Γ. Μιχελάκη, που ενθάρρυνε ουσιαστικά την κυβέρνηση να προχωρήσει στην υλοποίηση των «διαρθρωτικών αλλαγών» που εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, δηλώνοντας ότι «θα περιμένει τις συγκεκριμένες αποφάσεις για να τοποθετηθεί αναλυτικά» (!)

Σε κάθε περίπτωση, επί της ουσίας των προωθούμενων διαρθρωτικών αλλαγών, η ηγεσία της ΝΔ έστειλε ένα ξεκάθαρο σινιάλο συναίνεσης και σύμπλευσης, πράγμα που επιβεβαιώθηκε και με τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν χτες οι αρμόδιοι τομεάρχες της ΝΔ. Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας Ν. Μηταράκης, για παράδειγμα, καταλόγισε στην κυβέρνηση «αδυναμία» να προχωρήσει το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως «ήδη από το Ζάππειο 1, η ΝΔ πρώτη τόνισε την ανάγκη αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας».

Την ίδια ώρα, 15 βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον υπεύθυνο του τομέα Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη σε Επερώτηση που κατέθεσαν χτες στη Βουλή υπογραμμίζουν την ανάγκη ενός «αναπτυξιακού σοκ», που θα επιτευχθεί μέσα από την υλοποίηση του πλέγματος των πρόσθετων φιλομονοπωλιακών μέτρων που προτείνει η ΝΔ, με αιχμή τη δραστική μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα επιχειρηματικά κέρδη.

Πλάτη βάζει η ηγεσία της ΝΔ και στις αντιδραστικές τομές (ενιαίο μισθολόγιο, εργασιακή εφεδρεία, συγχωνεύσεις, καταργήσεις φορέων) που προωθούνται στο δημόσιο τομέα. «Η ΝΔ θεωρεί κορυφαίο ζήτημα τη μείωση του Δημοσίου και τον περιορισμό του σπάταλου κράτους», τονίζεται σε κοινή δήλωση των καθ' ύλην αρμόδιων τομεαρχών Χρ. Ζώη και Ν. Μηταράκη. Επαίρονται μάλιστα ότι για το σκοπό αυτό «ζητήσαμε τη μείωση των φορέων του Δημοσίου, το πάγωμα των προσλήψεων και την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας».

Από την πλευρά του, ο Α. Σαμαράς έσπευσε χτες να στείλει μήνυμα κατά των λαϊκών κινητοποιήσεων, λέγοντας σε συζήτηση με βουλευτές του κόμματος ότι «εμείς δεν χαϊδεύουμε αυτιά», επισημαίνοντας με νόημα ότι ως κόμμα «έχουμε αποδοκιμάσει κατ' επανάληψη ακραίες συμπεριφορές», παραπέμποντας προφανώς στις επαίσχυντες ανακοινώσεις της ΝΔ κατά των απεργιακών αγώνων και κινητοποιήσεων του ΠΑΜΕ.

Την ίδια στιγμή, γαλάζια στελέχη συνεχίζουν να ζητούν από την ηγεσία της ΝΔ να βάλει ανοικτά πλάτες στην κυβέρνηση για να υλοποιηθούν τα άγρια μέτρα. Τη σκυτάλη πήρε χτες ο βουλευτής και πρώην υπουργός Σ. Χατζηγάκης που δήλωσε ότι «σε μια χρονική στιγμή που δοκιμάζεται η χώρα και η ηθική της υπόσταση στο εξωτερικό, θεωρώ ότι όλοι, και η ΝΔ κυρίως, θα πρέπει να βάλουμε πλάτη για να βγούμε από το εθνικό αδιέξοδο που μας οδήγησε η ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επίδειξη αντιλαϊκής πυγμής(2012-03-08 00:00:00.0)
Επίδειξη στήριξης των άγριων μέτρων(2011-09-29 00:00:00.0)
Συνένοχοι στο έγκλημα(2011-09-08 00:00:00.0)
Μέτρα υπέρ της επιχειρηματικότητας(2011-07-26 00:00:00.0)
Εγκαλεί την κυβέρνηση ότι την αντιγράφει!(2011-01-05 00:00:00.0)
"Κάνει αντιπολίτευση"(1998-09-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ