Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
37ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Πολιτικές συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις

Στην Πάτρα μιλά το Σάββατο η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Ομιλίες μελών του ΠΓ σε μεγάλες πόλεις

Με πλούσιο πρόγραμμα που συνδυάζει το πολιτικό περιεχόμενο με την πολιτιστική διάσταση, πραγματοποιούνται τις επόμενες μέρες εκδηλώσεις του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» σε μεγάλες πόλεις της χώρας. Στις εκδηλώσεις στην Πάτρα το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στις 9.15 μ.μ., θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ενώ την ίδια μέρα ομιλίες από μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα γίνουν σε άλλες πόλεις. Αναλυτικά:

Πάτρα

Διήμερες εκδηλώσεις Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στο Κάστρο, από τις 7.30 μ.μ. Την πρώτη μέρα: Αφιέρωμα στην Σωτηρία Μπέλλου από το συγκρότημα της ΚΝΕ. Θεατρική Παράσταση: «Το φως που καίει» του Κ. Βάρναλη από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ. Συναυλίες: Δ. Τσακνής. Π. Θαλασσινός. Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα «Για το σχολείο των αναγκών μας». Μαθητικά συγκροτήματα. Λαϊκό γλέντι με τον Σ. Πανταζόπουλο. Συζήτηση με θέμα: «Η Ιστορία του ΚΚΕ όπλο στα χέρια του λαϊκού κινήματος» - ομιλητής ο Διονύσης Αρβανιτάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τη δεύτερη μέρα: Αφιέρωμα στην Μ. Δημητριάδη από το μαθητικό συγκρότημα της ΚΝΕ. Κεντρική ομιλία από την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Παρουσίαση του «Κομμουνιστικού Μανιφέστου» - ομιλήτρια Ειρήνη Ακαρέπη, μέλος του ΓΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Αφιέρωμα στον Κ. Βάρναλη από το μαθητικό συγκρότημα της ΚΝΕ. Αφιέρωμα στον Θανάση Βέγγο. Μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα. Συναυλίες: Λάκης Παπαδόπουλος - Γιάννης Γιοκαρίνης, Πετρολούκας Χαλκιάς.

Γιάννενα

Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στο πάρκο Λιθαρίτσια. Την πρώτη μέρα: Αφιέρωμα στον ηρωικό γραμματέα της ΟΚΝΕ Χρήστο Μαλτέζο, συναυλία από τους «BackAlley 121 και άλλα νεανικά συγκροτήματα, αφιέρωμα στον ποιητή Κ. Βάρναλη, έντεχνη μουσική, λαϊκό γλέντι. Τη δεύτερη μέρα: Θα μιλήσει ο Στ. Λουκάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Συζήτηση για την Ιστορία του ΚΚΕ με ομιλητή τον Διον. Αρβανιτάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Μαθητικό θεατρικό δρώμενο, συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα, αφιέρωμα στο διεθνιστικό εργατικό τραγούδι και παραδοσιακό γλέντι.

Ηράκλειο

Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στο Κομμένο Μπεντένι. Την πρώτη μέρα: Μουσικό αφιέρωμα στο εργατικό κίνημα στο Ηράκλειο. Συναυλίες με τους: Υπόγεια Ρεύματα, Αλμα, Μάνο Παπαδάκη, ερασιτεχνικά μαθητικά συγκροτήματα και παρουσίαση του βιβλίου «Ανθρωπος αυτός ο γίγας». Τη δεύτερη μέρα: Θα μιλήσει ο Κ. Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Επίσης μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στην Ιστορία του ΚΚΕ, συναυλίες, κρητικό γλέντι από τον Γιώργη Ξυλούρη, λαϊκό γλέντι.

Χανιά

Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στην Ανατολική Τάφρο. Την πρώτη μέρα: Συναυλίες από τους «one night band», συγκρότημα της ΚΝΕ, συγκρότημα του Βογιατζή, συγκρότημα του Γ. Μυλωνάκη και Γ. Σκευάκη. Θεατρικό δρώμενο για το σχολείο. Τη δεύτερη μέρα: Θα μιλήσει ο Τηλ. Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Επίσης θεατρικό με έργα του Βάρναλη από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ. Συναυλία Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος. Λαϊκό γλέντι.

Αγρίνιο

Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στο δημοτικό πάρκο. Την πρώτη μέρα: Μαθητικά συγκροτήματα, χαιρετισμός εκ μέρους της ΚΝΕ, συζήτηση για την οικονομική κρίση με τον βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλο, συναυλία και λαϊκό γλέντι. Τη δεύτερη μέρα: Θα μιλήσει ο Ν. Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Επίσης συναυλίες, μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στον Κ. Βάρναλη, παραδοσιακοί χοροί, λαϊκό - παραδοσιακό γλέντι.

Λαμία

Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Διάκου. Θα μιλήσει ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Επίσης βιντεοπροβολή για τη δράση του ΔΣΕ στη Ρούμελη, αφιέρωμα στον Γ. Ρίτσο, εκθέσεις, παιδότοπος, σκάκι, λαϊκό γλέντι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ