Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Απεργιακή αναμέτρηση με ευρύτερη σημασία

Τον αγώνα των εργαζομένων σε τρόφιμα - ποτά στηρίζει και η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας

Με καθημερινές εξορμήσεις και συζητήσεις εργάτη τον εργάτη, η ταξική Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών εντείνει τη δραστηριότητά της για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας, στις 13 και 14 Σεπτέμβρη, που έχει προκηρύξει για την υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Ο αγώνας του κλάδου για την υπογραφή ικανοποιητικών κλαδικών ΣΣΕ αποκτά ξεχωριστή σημασία, μετά και την εκφρασμένη πρόθεση κυβέρνησης, τρόικας και μεγαλοεργοδοσίας να προχωρήσουν στην κατάργηση της υπογραφής κλαδικών συμβάσεων και τη σταδιακή μετατροπή τους σε ατομικές. Πρόκειται για μια μάχη που δεν αφορά «στενά» μόνο τους εργαζόμενους ενός κλάδου, αλλά το σύνολο των εργαζομένων, το σύνολο της εργατικής τάξης, διότι, ακριβώς, η κατάργηση των συμβάσεων δεν «ξεχωρίζει» τους κλάδους, δεν «ξεχωρίζει» τους εργαζόμενους. Αφορά όλους το ίδιο. Ετσι ο αγώνας που δίνεται στον κλάδο των τροφίμων - ποτών βρίσκεται στο επίκεντρο μιας ευρύτερης αναμέτρησης με την πολιτική του κεφαλαίου και η επιτυχία αυτής της απεργιακής μάχης μπορεί και πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων.

Χτες έγιναν εξορμήσεις στα εργοστάσια του κλάδου ΜΕΒΓΑΛ, ΥΦΑΝΤΗΣ, ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ, ΠΕΠΣΙ (Κορωπίου), ΑΓΝΟ, «Ελληνικοί Φούρνοι», ΜΠΙΝΓΚΟ και ΝΗΡΕΑΣ. Σήμερα, οι εξορμήσεις και οι συζητήσεις με τους εργαζόμενους συνεχίζονται στα εργοστάσια ΕΛΜΠΙΣΚΟ, ΣΤΕΡΓΙΟΥ, ΝΙΚΑΣ, ΠΕΠΣΙ (Οινόφυτα) και στην ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ Σχηματαρίου. Ο στόχος της ταξικής Ομοσπονδίας είναι κάθε εργάτης να γίνει μπροστάρης της μάχης, να συμμετάσχει δραστήρια και ενεργά όχι μόνο στην ίδια την απεργία, αλλά και στην οργάνωση και την περιφρούρησή της. Μόνον έτσι ο κάθε τόπος δουλειάς μπορεί να γίνει φρούριο του αγώνα και κάστρο αντίστασης.

Απεργία στον «Κατσέλη»

Στο μεταξύ, σήμερα πραγματοποιείται 24ωρη απεργία των εργαζομένων στην εταιρεία ΚΑΤΣΕΛΗΣ, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου των Εργαζομένων της επιχείρησης, απαιτώντας την άμεση καταβολή δεδουλευμένων δύο μηνών που τους χρωστάει η εταιρεία. Η απεργία αποφασίστηκε μετά από συνάντηση που είχαν οι εργαζόμενοι με την εργοδοσία, όπου και δεν υπήρξε καμιά εξέλιξη. Να σημειωθεί, δε, πως σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, η Ομοσπονδία θα έχει συνάντηση με το ΣΕΒ, όπου θα συζητηθεί η μία απ' τις τέσσερις συνολικά συμβάσεις που υπογράφει η Ομοσπονδία.

Στηρίζει και η Ομοσπονδία Οικοδόμων

Μετά την Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος και η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων στα τρόφιμα - ποτά και σημειώνει την ανάγκη να στηριχτεί «με κάθε τρόπο και μέσο». «Ο αγώνας των εργαζομένων στα τρόφιμα - ποτά για υπογραφή σύμβασης - σημειώνει σε ανακοίνωσή της - ανοίγει δρόμους και σε άλλους κλάδους. Αυτός ο αγώνας είναι όλων των εργατών και πρέπει να στηριχτεί με έμπρακτη αλληλεγγύη από την εργατιά σε όλη τη χώρα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ