Κυριακή 4 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Νέα 48ωρη απεργία στις 13 και 14 Σεπτέμβρη

Με νέα 48ωρη απεργία στις 13 και 14 Σεπτέμβρη, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών κλιμακώνει την πάλη της για την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής σύμβασης εργασίας, απαντά στην προκλητική στάση της εργοδοσίας και στα αντεργατικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση. Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 14 Σεπτέμβρη, στην Ομόνοια, στις 12 το μεσημέρι.

Μια τέτοια μάχη δεν μπορεί να αποτελεί ξεχωριστή υπόθεση κάθε κλάδου. Η επίθεση των μονοπωλίων και συνολικά των κεφαλαιοκρατών στα δικαιώματα των εργαζομένων (μισθοί, ωράριο, ΒΑΕ, κ.λπ.) είναι ενιαία. Ο αγώνας ενάντια σε αυτήν την επίθεση μπορεί να είναι αποτελεσματικός μόνο όταν οι εργαζόμενοι μέσα στον κλάδο και μεταξύ των κλάδων συντονίσουν τη δράση τους και στηρίζουν έμπρακτα τις μάχες που δίνονται. Η υπεράσπιση της ΣΣΕ στον ένα κλάδο είναι η υπέρασπιση των ΣΣΕ στο σύνολό τους.

Στην κατεύθυνση αυτή πρέπει να ανοίγει η συζήτηση μέσα στους χώρους δουλειάς. Με αιχμή το ζήτημα των συμβάσεων, μέσα από την αναφορά στα επιμέρους αιτήματα, πρέπει να αναδειχθούν ότι αυτά ενοποιούνται σε ένα συνολικότερο πλαίσιο αιτημάτων που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες των εργατικών, αλλά και λαϊκών οικογενειών. Και παραπέρα να δειχθεί με πειστικό τρόπο πως η υλοποίηση ενός τέτοιου πλαισίου προϋποθέτει τη διαμόρφωση συγκεκριμένων συνθηκών.

Απαιτεί να εγκαταλειφθούν τα κόμματα της αστικής τάξης, να καταδικαστούν στην πράξη μαζί με τα κόμματα που στηρίζουν τις στρατηγικές αντεργατικές πολιτικές και τις δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα που έχουν αναλάβει να θέτουν εμπόδια στην ανάπτυξη των ταξικών αγώνων.

Η καταδίκη αυτή πρέπει να εκφραστεί με τη συσπείρωση και δυνάμωμα των ταξικών δυνάμεων, της γραμμής της ταξικής σύγκρουσης. Ετσι μπορούν να οργανωθούν αγώνες που ως άμεσο στόχο θα θέτουν εμπόδια στην εφαρμογή των σκληρών αντεργατικών σχεδιασμών και μέτρων και, παράλληλα, θα συμβάλλουν στο ανέβασμα της συνείδησης. Θα καταδεικνύουν το αναγκαίο η πάλη για το μερικό να γίνει πάλη για το γενικό.

Ολα αυτά απαιτούν συγκροτημένη επιχειρηματολογία, η οποία προσαρμοσμένη στην εμπειρία του κάθε κλάδου θα παρουσιάζει με κατανοητό και πειστικό τρόπο την ανάγκη ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος και το πέρασμα στην ταξική αντεπίθεση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ