Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕ- ΤΡΟΪΚΑ
Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν

Για «ικανοποιητική πρόοδο» στις επαφές της με την κυβέρνηση, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η τρόικα, ενώ την αποχώρησή της από την Αθήνα, την αποδίδει στο χρόνο που θα πρέπει να δοθεί (στην κυβέρνηση) προκειμένου «να ολοκληρώσει τεχνικές λεπτομέρειες» για την κατάρτιση του επόμενου προϋπολογισμού.

Η δήλωση έχει ως εξής:

«Μια κοινή ομάδα της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ συζήτησε τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις και επιθεώρησε την πολιτική εφαρμογή στο πλαίσιο της πέμπτης αξιολόγησης του ελληνικού οικονομικού προγράμματος. Η αποστολή σημείωσε ικανοποιητική πρόοδο, αλλά άφησε προσωρινά την Αθήνα για να επιτρέψει στις Αρχές να ολοκληρώσουν τεχνικές εργασίες, μεταξύ άλλων, που σχετίζονται με τον προϋπολογισμό του 2012 και τις αναπτυξιακές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Η αποστολή αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα περίπου στα μέσα Σεπτέμβρη, οπότε αναμένεται από τις ελληνικές Αρχές να έχουν ολοκληρώσει τις τεχνικές εργασίες, για να συνεχίσει τις συζητήσεις για τις πολιτικές που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση».

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Αμαντέο Αλταφάζ, επισημαίνει ότι οι συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας και τρόικας θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα, ενώ ο Στέφεν Ζάιμπερτ, εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει χωρίς καθυστερήσεις. Αν πράγματι τις εφαρμόζει, αυτό θα το κρίνει το πόρισμα της τρόικας, είπε ο Ζάιμπερτ, για να συμπληρώσει, ότι «η βάση για την όποια στάση της κυβέρνησης του Βερολίνου θα είναι η επίσημη έκθεση της τρόικας και όχι οι φήμες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ