Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ομονοούν ενάντια στο λαό...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ, με αριστοτεχνικό τρόπο μάλιστα! Από τη μια διαρροές περί του ότι το οικονομικό επιτελείο «τα έσπασε» με την «τρόικα» και στη συνέχεια διαψεύσεις.

Από τη μια περίεργες εκθέσεις περί του ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα «δε βγαίνει», από την άλλη ότι δεν υπάρχει θέμα μη επίτευξης των στόχων.

Από τη μια μυστήρια δημοσιεύματα περί δραχμής και άλλων συνωμοσιών, από την άλλη ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος μέσω συγχωνεύσεων.

Από τη μια εισηγήσεις στο υπουργείο Οικονομίας για νέα μέτρα που θα βάζουν άμεσα χέρι στην τσέπη του εργαζόμενου και του συνταξιούχου, από την άλλη δηλώσεις περί μη λήψης «εισπρακτικών μέτρων».

Εν ολίγοις, έχουμε μια κυβέρνηση - σουπιά, η οποία θολώνει με μελάνι τα νερά. Λέει το ένα, υπονοεί το άλλο, διαρρέει το τρίτο, διαψεύδει το τέταρτο και αφήνει να εννοηθεί το πέμπτο.

Η όλη υπόθεση στα σίγουρα δεν είναι θέμα προχειρότητας και ασυνεννοησίας. Θα την στενοχωρήσουμε τη ΝΔ, που το υποστηρίζει.

Αντιθέτως, είναι ένας καθρέφτης σύγκρουσης συμφερόντων των ισχυρών (εγχώριων και ξένων) που «τρώγονται» για το ποιος θα έχει τα περισσότερα κέρδη και τη μικρότερη χασούρα, όπου αυτή προκύπτει.

Είναι, όμως, εξαιρετικά ικανοί στο να τσακώνονται μεταξύ τους, την ίδια ακριβώς στιγμή που ομονοούν εναντίον του λαού. Γιατί ο πλούτος που παράγει ο λαός είναι ...η πίτα, από την οποία όλοι θέλουν να φάνε περισσότερο.

Γι' αυτό λοιπόν το μπέρδεμα, αυτόν τον σκοπό εξυπηρετούν στο τέλος όλες αυτές οι αντιφάσεις και ακόμη περισσότερες που θα εμφανιστούν το επόμενο διάστημα. Και καλό είναι ο κόσμος να μάθει να διακρίνει, αν δεν έχει ήδη πάρει καλά μαθήματα...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ