Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ΚΚΕ για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους

Παρέμβαση του Θ. Παφίλη στη συζήτηση σχετικού άρθρου στη Βουλή

Τις έντονες επιφυλάξεις του ΚΚΕ, σχετικά με τον τρόπο που προωθεί η κυβέρνηση το θέμα της αναγκαίας από κάθε άποψη ίδρυσης ισλαμικού τεμένους στην Αττική, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, τοποθετούμενος πάνω σε σχετικό άρθρο που περιέχεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, σχετικά με τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις και τα αυθαίρετα. Η συζήτηση του νομοσχεδίου ολοκληρώνεται την Τρίτη.

Στο άρθρο ορίζονται σειρά οικιστικών παραμέτρων σε σχέση με την περιοχή του Βοτανικού, όπου θα οικοδομηθεί το τέμενος. Η ευθύνη της μελέτης ανατίθεται στην Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Εργων Κτιριακών (ΕΥΔΕΚ), ενώ η οικοδομική άδεια θα εκδοθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος. Με το άρθρο τροποποιείται η ρύθμιση του νόμου 3512 του 2006, με τον οποίο είχε αρχικά αποφασιστεί η ίδρυση του τεμένους.

Σχολιάζοντας το εν λόγω άρθρο ο Θ. Παφίλης σημείωσε πως «ο τρόπος που η κυβέρνηση προωθεί την ίδρυση ισλαμικού τεμένους δεν ικανοποιεί τις διευρυμένες ανάγκες άσκησης των θρησκευτικών πεποιθήσεων των μουσουλμάνων μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην ευρύτερη περιφέρεια της Αττικής. Αντίθετα, θα υπάρξουν προβλήματα και στους ίδιους - απόσταση, θα συγκεντρωθούν πολλοί, συνωστισμός σε ένα μικρό χώρο - όσο και για τους υπόλοιπους κατοίκους που ζουν στην περιοχή εξαιτίας της γιγάντωσης μεγάλου αριθμού πιστών».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ δήλωσε πως «ψηφίζουμε με επιφύλαξη το συγκεκριμένο σημείο και θεωρούμε ότι υπάρχει ανάγκη ολοκληρωμένης αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος, όπως και του προβλήματος της ίδρυσης μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Αττική - και αυτό στα πλαίσια γενικότερων αιτημάτων που έχουμε για τους μετανάστες στη χώρα μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ