Κυριακή 4 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Μαγικό θέαμα στο Θέατρο Πέτρας

Ενα ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας, της μαγείας, του ονείρου, προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους το Εθνικό Μαύρο Θέατρο της Πράγας, με την παράστασή του «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων», στις 6 Σεπτεμβρίου (9 μ.μ.), στο Θέατρο Πέτρας και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Πετρούπολης. Το παγκοσμίως γνωστό έργο της παιδικής και φανταστικής λογοτεχνίας του Lewis Carroll θα ζωντανέψει στα μάτια μας με τη μαγεία του Μαύρου Θεάτρου, μέσα από ένα θέαμα μοναδικό, με μαύρο φως, χωρίς λόγια. Στο Μαύρο Θέατρο δεν υπάρχουν διάλογοι, υπάρχει παντομίμα, και όλα είναι δυνατά: Οι παραδοσιακές θεατρικές τεχνικές του Μαύρου Θεάτρου, σε συνδυασμό με την παράλληλη προβολή που γίνεται, με υπερμεγέθεις μαριονέτες και τα εφέ μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, δίνουν σε αυτά τα απαιτητικά έργα μια μορφή ευκολοκατανόητη και ελκυστική ταυτόχρονα, καταφέρνοντας να μας ταξιδέψουν και να μας μαγέψουν.

Κρατώντας μια παιδική, αλλά όχι παιδιάστικη, οπτική, που δίνει τη δυνατότητα στη φαντασία και στα όνειρα να είναι πρωταγωνιστές, το Μαύρο Θέατρο είναι γεμάτο ποίηση, χωρίς να απευθύνεται αποκλειστικά στα παιδιά.

Η πιο διάσημη ομάδα Μαύρου Θεάτρου σε όλο τον κόσμο, με διευθυντή και συνιδρυτή της τον Jakub Marek, έχει εμφανιστεί στις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής, καθώς και σε πολλά διεθνή φεστιβάλ, όπως στο διεθνές φεστιβάλ θεάτρου του Εδιμβούργου και στο διεθνές φεστιβάλ μουσικού θεάτρου του Κάρντιφ. Με τα έργα του «Gulliver», «Alice», «The Magic Flute» κ.ά., εμφανίστηκε στις πιο σημαντικές «σκηνές» του κόσμου, όπως Παρίσι, Ρώμη, Μαδρίτη, Λισσαβόνα, Βρυξέλλες, Ζυρίχη, Τόκιο, Ταϊπέι, Τζακάρτα, Ν. Δελχί κ.ά., κερδίζοντας σημαντικά βραβεία. Ανάμεσά τους, το πρώτο βραβείο στο 52ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου στο Εδιμβούργο το 2002 με τον «Gulliver» και το 2003 το Ισπανικό βραβείο για το καλύτερο οικογενειακό θέαμα του έτους για το «Magic Flute».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ