Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Παραβιάζει πάλι το Ισραήλ την εύθραυστη εκεχειρία

Θύμα της επίθεσης των Ισραηλινών στη Ράφα
Θύμα της επίθεσης των Ισραηλινών στη Ράφα
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Σείεται, εκ νέου, η άτυπη εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας μετά από τη δολοφονία στρατιωτικού ηγέτη της ισλαμιστικής «Τζιχάντ» από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, νωρίς χτες το πρωί. Ο 34χρονος Ισμαήλ αλ Ισμάρ, ένας από τους διοικητές των «Ταξιαρχιών αλ Κουντς», του στρατιωτικού σκέλους της οργάνωσης, έγινε στόχος ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, στην πόλη Ράφα, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο.

Η οργάνωση απάντησε με όλμους κατά του ισραηλινού εδάφους που έπληξαν κυρίως την περιοχή κοντά στη μεθόριο Κισουφίμ. Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε νέο μπαράζ πυρών, αυτή τη φορά, κοντά στην περιοχή της πόλης Ντάιρ αλ Μπάλαχ, όπου τραυματίστηκαν άλλα δύο μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης και σκοτώθηκε ένας πολίτης. Η κυβέρνηση της «Χαμάς» υπογράμμισε ότι η ισραηλινή επίθεση αποδεικνύει ότι το Ισραήλ δεν έχει πρόθεση να τηρήσει καμία συμφωνία.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ο αλ Ισμάρ εμπλεκόταν στη μεταφορά όπλων στη χερσόνησο του Σινά, όπου την περασμένη Πέμπτη, άγνωστοι πραγματοποίησαν συγχρονισμένες επιθέσεις κατά ισραηλινών στόχων με αποτέλεσμα να σκοτώσουν έξι πολίτες και δύο στρατιώτες, ανεβάζοντας «στο κόκκινο» το θερμόμετρο της έντασης, στην ισραηλινο-παλαιστινιακή αλλά, το πιο σοβαρό, στην ισραηλινο-αιγυπτιακή μεθόριο, μετά από πολλά χρόνια ηρεμίας. Μέχρι να επιτευχθεί συμφωνία εκεχειρίας σκοτώθηκαν 15 Παλαιστίνιοι, επτά από τους δράστες της επίθεσης, ένας Ισραηλινός ακόμη αλλά και πέντε Αιγύπτιοι συνοριοφύλακες.

  • Αναβάλλονται, για πολλοστή φορά, οι τοπικές εκλογές στα παλαιστινιακά εδάφη, όπως ανακοίνωσε ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος «μέχρις ότου επιτευχθεί συμφιλίωση και κατάλληλες συνθήκες». Είχαν προγραμματιστεί για τις 11 Οκτωβρίου.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ