Σάββατο 20 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
1ο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αθήνας

«Ηρακλής μαινόμενος»
«Ηρακλής μαινόμενος»
Η επίσημη έναρξη του 1ου Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αθήνας (25 Αυγούστου έως 18 Σεπτεμβρίου), με Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον Γιάννη Μαργαρίτη, θα γίνει την Πέμπτη 25 Αυγούστου, στις 21.00 στον εξωτερικό χώρο του Καλλιμάρμαρου με την παράσταση «Προμηθέας» από το Θέατρο Δρόμου HELIX.

Επίσης, στο Φεστιβάλ θα προβληθούν κινηματογραφικές ταινίες σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το Τμήμα Θεάτρου του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα οργανωθεί σεμινάριο υποκριτικής τεχνικής αρχαίας τραγωδίας και έκθεση προσωπείων του Θάνου Βόβολη (6- 21/9, Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων), καθώς και συναυλία με την Αλίκη Καγιαλόγλου (7/9, Αττικό Αλσος)), με τραγούδια Ελλήνων συνθετών ειδικά γραμμένα για παραστάσεις τραγωδίας και κωμωδίας. Το Φεστιβάλ θα κλείσει με ένα διήμερο Συμπόσιο θεωρητικού προβληματισμού (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων - Αμφιθέατρο «Αντώνη Τρίτση», 16-17/9) που θα αφορά στη σχέση του σημερινού θεατή αλλά και του σημερινού καλλιτέχνη με το αρχαίο κείμενο και τον τραγικό μύθο, το οποίο θα διοργανωθεί με τη συνεργασία του Τμήματος Θεάτρου του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτο Θεάτρου.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Θέατρο Αττικού Αλσους: 29/8: ώρα 21.00, «Σκηνοβάτες» σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή από το Εθνικό Θέατρο. 31/8: «Δυτικά Βήματα. Στα βήματα της Ιεράς Οδού» από την Ομάδα Συν + Εργασία. 3/9: «Ειρήνη» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη από τη «Θεατρική Διαδρομή». 5/9: «Πέρσες» σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη από την Εταιρεία Πολιτισμού «anagnosis». 9/9: «Ηρακλής μαινόμενος» σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού από το Εθνικό Θέατρο. 11-12/9: «Κρήτες» σε σκηνοθεσία Γιώργου Ζαμπουλάκη με προσωπεία του Θάνου Βόβολη, από την ομάδα «deviant GaZe». 14 - 15/9 «Επτά επί Θήβας» σε σκηνοθεσία Ανέστη Αζά από τη θεατρική ομάδα «Projector».

1/9: Παρέλαση εθελοντών με αποσπάσματα αρχαίας τραγωδίας στους κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας. Από 2 - 7/9: Ταινιοθήκη της Ελλάδος, προβολή ταινιών με θέμα την τραγωδία ή κινηματογραφημένες παραστάσεις σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το Τμήμα Θεάτρου Πανεπιστημίου Αθηνών. 10/9, Πολυχώρος Δήμου Αθηναίων, παραστάσεις από Μαθητικούς Θιάσους. Στον ίδιο χώρο, 11/9, σεμινάριο και συζήτηση με τους μαθητές σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. 15-16/9, «Ιερά οδός 2» από την Ιωάννα Ρεμεδιάκη, ώρα 19.30, μια θεατρική ξενάγηση στην Διαδρομή από Αγίων Ασωμάτων - Θερμοπυλών, αριστερά Πειραιώς, λήξη Ιερά Οδό και Πειραιώς. 17/9, Κέντρο Τεχνών - Εξωτερικός χώρος, ώρα 21.00, «Αντιγόνη» σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά από το Εθνικό Θέατρο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ