Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι καταθέσεις

Η μετά από αρκετούς μήνες αύξηση των ποσών που είναι κατατεθειμένα σε τραπεζικούς λογαριασμούς, οδηγεί ορισμένους στο συμπέρασμα ότι μετά τις αποφάσεις του Ιούλη για το δεύτερο δάνειο που θα δοθεί προς την Ελλάδα, κάποιοι από εκείνους που είχαν φυγαδεύσει τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό, φέρνουν τα χρήματά τους πάλι πίσω.

Το αν πράγματι αυτό είναι αλήθεια ή όχι, δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε. Επειδή όμως λόγος γίνεται για αύξηση καταθέσεων περίπου 1,1 δισ. ευρώ, το θέμα μάλλον κάπως αλλιώς μοιάζει να είναι και να συνδέεται περισσότερο με τους τόκους εξαμήνου που λογίστηκαν στους λογαριασμούς στα τέλη του Ιούνη.

Αλλωστε, εδώ που τα λέμε, εκείνοι που είχαν τον παρά και διέθεταν τον τρόπο να τον βγάλουν στο εξωτερικό, το πιο πιθανό είναι να είναι εντελώς αδιάφοροι για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πώς θα διατηρήσουν και θα αυξήσουν τις περιουσίες τους. Και μην ξεχνάμε, όταν μιλάμε για καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό, εννοούμε τα 600 δισ. ευρώ και όχι το ψωρο-δισεκατομμύριο που αυξήθηκαν οι εδώ καταθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ