Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι εφοπλιστές

Μπορεί η οικονομική κρίση για τα εκατομμύρια των εργαζομένων να σημαίνει φτώχεια και ανεργία, όμως το σύστημα είναι τέτοιο που η εξαθλίωση και η ανέχεια των πολλών, σημαίνει ταυτόχρονα οικονομική ευμάρεια και πλουτισμό των ολίγων.

Τα στοιχεία που συνθέτουν αυτή την πραγματικότητα του καπιταλισμού είναι πολλά και καθημερινά. Ενδεικτική είναι και η είδηση που δημοσιεύτηκε χτες και αφορά τις εξελίξεις στο χώρο του στόλου των Ελλήνων εφοπλιστών. Ε, λοιπόν, την ώρα που οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα προσπαθούν να περισώσουν τα ψίχουλα της επιβίωσης, οι εφοπλιστές, χτίζουν σε διάφορες χώρες του κόσμου 653 νέα πλοία, έχοντας ιδιαίτερη προτίμηση στα ναυπηγεία της Κορέας και της Κίνας.

Θα πει κάποιος γιατί στην Κορέα και όχι στην Ελλάδα. Η απάντηση που αυθόρμητα έρχεται στο νου, είναι ότι εκεί τα μεροκάματα κινούνται σε εξευτελιστικά επίπεδα, ωστόσο οι Ελληνες εφοπλιστές, αυτοί που κατά καιρούς εμφανίζονται ως ευεργέτες της χώρας, ανέκαθεν προτιμούσαν, για δικούς τους λόγους, τα κορεάτικα ναυπηγεία, ενώ από το 2007 ναυπηγούν και στην Κίνα.

Την Ελλάδα είναι φανερό την αξιοποιούν για άλλους λόγους, ανάμεσα στους οποίους επειδή δεν πληρώνουν δεκάρα φόρο εισοδήματος για τα εκατοντάδες εκατομμύρια που κερδίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ