Κυριακή 21 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Παγκόσμιο Νέων - Νεανίδων στην Ινδία

Τα τελικά αποτελέσματα του 20ού ΔΤ Καβάλας

Ο Σουηδός Νιλς Γκραντέλιους στο πρόσφατο Παγκόσμιο Νέων στην Ινδία. Μετά τον 9ο γύρο είχαν προηγηθεί οι Χοβχανισιάν 8β., Σαχακιάν 7,5 β. από την Αρμενία
Ο Σουηδός Νιλς Γκραντέλιους στο πρόσφατο Παγκόσμιο Νέων στην Ινδία. Μετά τον 9ο γύρο είχαν προηγηθεί οι Χοβχανισιάν 8β., Σαχακιάν 7,5 β. από την Αρμενία
Στο 50ό και 29ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων - Νεανίδων 2011 που έγινε από 1 έως 16 Αυγούστου στην πόλη Τσενάι της Ινδίας, ο Ιταλός Ι.Μ. Ρομπαλντόνι Αξελ (2684), ήταν επικεφαλής με 6,5 βαθμούς στους 7 αγώνες. Δεύτερος ο Ινδός Γκίρις 6 β., Χοβχανισιάν (Αρμενία) 6β., Ρόμπσον (Αμερική) 5β., Ρασούλοβ (Αζερ.) 5β., Σουίρκζ (Πολ.) 5β. κ.ά.

Στο αντίστοιχο Πρωτάθλημα Νεανίδων η Ρωσίδα Ολγα Γκίργια μετά από ένα μαραθώνιο παιχνίδι με τη Ρουμάνα Ιρίνα Μπούλκαγκα (69 κινήσεις 5 ώρες) κράτησε την ισοπαλία και προηγήθηκε με 6 βαθμούς.

* Ενα ακόμα ισχυρό Διεθνές Τουρνουά του Σκ. Ομ. Καβάλας το 20ό, ανήκει πλέον στο παρελθόν. Εχουμε αναφερθεί και στη μεγάλη συμμετοχή και στην οργανωτική επιτυχία της έμπειρης και δραστήριας ομάδας της Ενωσης Σκακιστικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Νικητής σε ισοβαθμία, αλλά καλύτερο συντελεστή ήταν ο Σέρβος Σόλακ Ντράγκαν (GM 2598). Με 7 βαθμούς σε 9 αγώνες ήταν και ο Πολωνός GΜ Μπάρτελ Ματέουζ (2611). Την 3η θέση τη διατήρησε μέχρι τέλους ο Ελληνας GM Μαστροβασίλης Δημ. (2604) ισοβαθμώντας με τους Σβετούτσκιν, Γκούπτα, Μάνοροβ, Νικολόβ, Μαμέντοβ και την Ι.Μ. Κατερίνα Αταλίκ που ήταν και η 1η γυναίκα του Δ.Τ., όλοι με 6,5 β. Ο Δ. Μαστροβασίλης είναι και ο πρωταθλητής Ελλάδας του ενσωματωμένου τουρνουά και μαζί με τον GM Χαλκιά Στέλιο και τον Παυλίδη Αντώνη που είχαν από 6 και 5,5β. Στο αντίστοιχο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Γυναικών, πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Πρωταθλήτρια Ελλάδας WGM Αννα-Μαρία Μπότσαρη με 5β. Δεύτερη και τρίτη στο Ανοικτό αναδείχθηκαν οι WIM Ιουλία Μάκκα και η Αικατερίνη Παυλίδου με 4,5β. Και οι έξι Ελληνες θα παίξουν στο πρωτάθλημα Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ