Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ Η ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ»

ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ: «Η μεγάλη επανάσταση των Ρέιγκαν και Θάτσερ στη δεκαετία του 1980 απελευθέρωσε τις παραγωγικές δυνάμεις του καπιταλισμού» (ο Π. Μανδραβέλης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Η «ΜΗΔΕΝΙΚΗ» ΒΑΣΗ: «Εύλογο είναι να φωτίζουν οι προβολείς της δημοσιότητας τις μισθολογικές παρενέργειες που θα έχει για τον δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο η δρομολογημένη από την κυβέρνηση σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, αλλά θα είναι λάθος να εκληφθεί ότι αποκλειστικός στόχος της είναι η περιστολή των δαπανών του δημόσιου τομέα (...) Είναι διαχρονική και γενικά αποδεκτή η διαπίστωση πως ο δημόσιος τομέας στη χώρα μας υπήρξε πάντα αντιπαραγωγικός και αναποτελεσματικός (...) Αυτήν την πραγματικότητα είναι που επιχειρεί να ανατρέψει η υπό εξέλιξη μεταρρύθμιση στον δημόσιο τομέα, με στόχο τη δημιουργία μιας κρατικής μηχανής που να είναι σε θέση να αποτελέσει εφαλτήριο μιας σοβαρής εθνικής αναπτυξιακής προσπάθειας (...) η προσπάθεια πρέπει να ξεκινήσει από μηδενική βάση (...) η μάχη για μια νέα δημόσια διοίκηση είναι εκείνη που περισσότερο από κάθε άλλη δεν θα πρέπει να χαθεί» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

Ο ΝΟΜΟΣ: «Νομοσχέδιο με διατάξεις που ποινικοποιούν τη δημόσια έκφραση γνώμης, εφόσον αυτή αποδεδειγμένα παρακινεί μεγάλο αριθμό ατόμων στη διάπραξη κάποιου τρομοκρατικού αδικήματος, έχει στα χέρια του ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτ. Παπαϊωάννου (...) Τα αδικήματα αυτά συμπληρώνουν το θεσμικό έκτρωμα της έκτακτης τρομονομοθεσίας που απλώνεται τα τελευταία δέκα χρόνια (...) σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. (...) ουδείς μπορεί πλέον να εγγυηθεί ότι σ' αυτά δεν θα συμπεριληφθούν ως ποινικά κολάσιμες, απόψεις, ιδέες και ανοικτές κοινωνικές δράσεις ατόμων, συλλογικών φορέων και πολιτικών οργανώσεων, τους οποίους οι μηχανισμοί καταστολής αυθαιρέτως θα χαρακτηρίσουν "επικίνδυνους" για τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια του κράτους. Ηδη η κυβέρνηση από τον περασμένο Σεπτέμβριο κατήργησε, εν κρυπτώ, τις προστατευτικές διατάξεις προηγούμενου τρομονόμου, οι οποίες δεν θεωρούσαν τρομοκρατία τη δράση υπέρ της ελευθερίας και την άσκηση θεμελιωδών ατομικών, πολιτικών ή συνδικαλιστικών δικαιωμάτων!» (το θέμα στην κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Η ΜΕΡΑΡΧΙΑ: «Τα μηνύματα για το εύρος των κοινωνικών αντιδράσεων που φθάνουν στα επιτελεία ανησυχούν τους υπευθύνους, που ήδη εκπονούν σχέδια για την αποστολή αστυνομικής μεραρχίας στη συμπρωτεύουσα» (συμπλήρωμα στο προηγούμενο).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ