Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ολοι στην απεργία στις 23 Αυγούστου για τα ΒΑΕ

Ανακοίνωση, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εργασίας

Από την τελευταία κινητοποίηση του ταξικού Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής έξω από το ξενοδοχείο του προέδρου των ξενοδόχων
Από την τελευταία κινητοποίηση του ταξικού Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής έξω από το ξενοδοχείο του προέδρου των ξενοδόχων
«Ολοι στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία στον Επισιτισμό, Τουρισμό, Ξενοδοχεία. Ολοι στη συγκέντρωση των Συνδικάτων Αττικής - Πειραιά, στις 11 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος».

Αυτό το κάλεσμα απευθύνει το ταξικό Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου ενάντια στην κατάργηση των ΒΑΕ. Οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό - Τουρισμό δέχονται συντριπτικό πλήγμα, αφού μια σειρά από επαγγέλματα (π.χ. καμαριέρες, καθαρίστριες, λαντζέρηδες και σερβιτόροι) πετάγονται απ' τα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα. «Με μεγαλύτερο πείσμα δίνουμε τη μάχη για να μην καταργηθούν τα ΒΑΕ, μαζί με όσους κλάδους πλήττονται και με την αλληλεγγύη όλων των ταξικών Συνδικάτων, του ΠΑΜΕ», τονίζει στην ανακοίνωση το Συνδικάτο.

Στο μεταξύ, απαντώντας στις προχτεσινές προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη για τα ΒΑΕ, ότι δηλαδή οι «παλιοί» εργαζόμενοι δεν κινδυνεύουν, το ταξικό Συνδικάτο, επισημαίνει πως «συμπληρώνει το νέο έγκλημα αποχαρακτηρισμού των ΒΑΕ με τον γνωστό πλέον διαχωρισμό "παλιών και νέων". Η δοκιμασμένη αντεργατική συνταγή από τον καιρό του αντιασφαλιστικού νόμου Σιούφα το 1992, να εξαιρέσει δηλαδή από το μακελειό κάποιους παλιούς εργαζόμενους, αποτελεί πρόκληση για όλη την εργατική τάξη. Επιδιώκει να μην αντιδράσει ο γονιός για το παιδί του, να δημιουργήσει ρήγματα στην οργάνωση και αντίδραση των εργαζομένων, να αποδυναμώσει τις κινητοποιήσεις που τα ταξικά Συνδικάτα οργανώνουν για τις 23 Αυγούστου.

Είναι ψέματα ότι δε θα υπάρξουν επιπτώσεις για όσους είναι ήδη στα ΒΑΕ. Οι εργοδότες θα στείλουν στην ανεργία όσους θα έχουν ακόμα βαρέα, για να προσλάβουν τους νέους ακόμη φθηνότερα. Στην καλύτερη περίπτωση θα αναγκάσουν τους παλιότερους να εργαστούν ανασφάλιστοι ή χωρίς ΒΑΕ. Τα Συνδικάτα και οι εργαζόμενοι τους στέλνουμε μήνυμα ότι η αθλιότητα του "διαίρει και βασίλευε" δε θα περάσει. Εχουμε πια μεγάλη εμπειρία από τέτοιες πρακτικές. Νέοι και παλιοί εργαζόμενοι μαζί θα παλέψουν για να μην επιτρέψουν τέτοιους διαχωρισμούς. Ολοι μαζί στις 23 Αυγούστου θα απεργήσουμε, ακυρώνοντας στην πράξη τον άθλιο ελιγμό της κυβέρνησης».

  • Με ανακοίνωσή του, το ταξικό Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, επισημαίνει για το ίδιο θέμα: «Στο νησί μας που ο μεγαλύτερος κλάδος είναι του επισιτισμού, τουρισμού, πλήττεται βάναυσα από το πετσόκομμα των ΒΑΕ. Εχει σημασία οι εργαζόμενοι του κλάδου να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να συμμετέχουν μαζικά στην Πανελλαδική Κλαδική Απεργία την Τρίτη 23 Αυγούστου. Να μην επιτρέψουν το πετσόκομμα των ΒΑΕ».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάθε μέρα «στο πόδι» για τα δίκαια αιτήματά τους(2020-06-25 00:00:00.0)
Καμιά εμπιστοσύνη στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό(2011-08-05 00:00:00.0)
Αντί για συνέλευση του ΔΣ έκαναν ...σύσκεψη με τον υφυπουργό(2011-07-30 00:00:00.0)
Δε θα περάσει το πετσόκομμα των ΒΑΕ(2011-07-28 00:00:00.0)
Με κάθε μορφή πάλης στην αναμέτρηση για τα ΒΑΕ(2008-09-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ