Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αποφάσισε έκδοση στη Γερμανία της Τουρκάλας αγωνίστριας

Αυτή η απόφαση ανοίγει το δρόμο για απέλαση στην Τουρκία

Την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, που εκδόθηκε από τις γερμανικές δικαστικές αρχές σε βάρος 42χρονης υπηκόου Τουρκίας, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για την Gulaferit Unsal, για την οποία η «Δημοκρατική Συσπείρωση» είχε ζητήσει τη μη έκδοσή της. Η 42χρονη, η οποία συνελήφθη στις αρχές του Ιούλη έπειτα από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στη Θεσσαλονίκη, κατηγορείται, σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης, για συμμετοχή στην οργάνωση DHKP-C, που έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική από την Τουρκία.

Οι πράξεις που της αποδίδονται αφορούν τη συλλογή χρημάτων, κατά την τελευταία 8ετία, για την ενίσχυση της οργάνωσης. Κατά την απολογία της στο συμβούλιο, η 42χρονη αρνήθηκε τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι διώκεται στην πατρίδα της εξαιτίας της συνδικαλιστικής και κοινωνικής της δράσης. Εξέφρασε δε την ανησυχία ότι η έκδοσή της στη Γερμανία ανοίγει το δρόμο για την απέλασή της στην Τουρκία.

Με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει τα εξής:

«Είναι γνωστό ότι η Γερμανία παραβιάζοντας ακόμα και διεθνείς συνθήκες (σχετικά με τη μη επαναπροώθηση όσων ζητούν πολιτικό άσυλο), επαναπροωθεί αγωνιστές στη Τουρκία. Η τύχη που τους περιμένει είναι προδιαγεγραμμένη: Λευκά κελιά, βασανιστήρια έως θανάτου.

Η καταστολή των αγώνων έχει πια πανευρωπαϊκό χαρακτήρα και όλο και δυναμώνει μπροστά στον "κίνδυνο" λαϊκών εξεγέρσεων ενάντια στη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κυβερνήσεών της.

ΣΗΜΕΡΑ, πρέπει οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να σταματήσει τη διαδικασία απέλασης της GULAFERIT UNSAL στη Γερμανία, να κατακλύσουν τα υπουργικά και δικαστικά γραφεία με ψηφίσματα συμπαράστασης στην Τουρκάλα αγωνίστρια.

Καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, έξοδος από την καπιταλιστική κρίση σε όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων πάνε χέρι - χέρι με την ένταση της πιο βάρβαρης καταστολής του αστικών κρατών.

Οι εργαζόμενοι της χώρας μας πρέπει να προετοιμάζονται για ακόμα πιο οργανωμένη καταστολή των αγώνων και των αντιδράσεών τους σ' αυτήν τη πολιτική που από το Σεπτέμβρη θα δείξει περισσότερο τα δόντια της: Σύμφωνα με δηλώσεις της κυβέρνησης, ετοιμάζονται νέα κατασταλτικά μέτρα ενάντια στις διαδηλώσεις (χρήση κανονιών εκτόξευσης νερού, κάμερες παρακολούθησης - φωτογράφησης σε περιπολικά και μοτοσικλέτες της αστυνομίας κ.λ.π.).

Να οργανώσουν από τώρα τη μαζική, οργανωμένη, περιφρουρημένη κάθοδό τους στο πανεργατικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στα εγκαίνια της ΔΕΘ, στις 10 Σεπτέμβρη, ώρα 6 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ