Κυριακή 7 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μπέντζαμιν Νετανιάχου

Οι Ισραηλινοί εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την ακριβή στέγη, διαδηλώνοντας σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας του Ισραήλ, Τελ Αβίβ, και άλλες πόλεις. Οι νεολαίοι καταγγέλλουν την ακρίβεια που καταδυναστεύει τη ζωή και τσαλακώνει το μέλλον τους. Οι γονείς διαδηλώνουν έπειτα από την απαράδεκτη δήλωση του υπουργού Παιδείας Γιδεών Σάαρ πως «είναι παράλογη» η δωρεάν Παιδεία για παιδιά άνω των 10 ετών! Οι ταξιτζήδες, πήραν κι αυτοί τους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για τα πανάκριβα καύσιμα. Οι γιατροί ομοίως βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα εδώ και τρεις μήνες διεκδικώντας ανθρώπινους μισθούς και καλύτερες συνθήκες δουλειάς, σε μία χώρα μονίμως ετοιμοπόλεμη...

Ποιοι έμειναν; Μάλλον ελάχιστοι, αφού οι ικανοποιημένοι στο Ισραήλ από τα έργα και τις ημέρες της τελευταίας κυβέρνησης του 62χρονου Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, μετριούνται σε μονοψήφιο ποσοστό.

Σαν να μην έλειπαν τα καταιγιστικά πυρά εκ των έσω, ο Νετανιάχου νιώθει να εντείνονται και πιέσεις από το εξωτερικό, προκειμένου να προχωρήσει σε μία... πυροσβεστική «ειρηνευτική» διαπραγμάτευση με τους Παλαιστίνιους και να αναγνωρίσει ένα (έστω και εικονικά...) ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967.

Ο 62χρονος πρωθυπουργός προφανώς βρίσκεται παγιδευμένος στις πολιτικές που ο ίδιος - με τη στήριξη της αστικής τάξης της χώρας του και των ιμπεριαλιστών - προώθησε με νύχια και με δόντια, τόσο στο εσωτερικό όσο και στη βάρβαρη πολιτική της κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών. Οι λαϊκές κινητοποιήσεις που κλιμακώνονται, η διαμαρτυρία σε αυτή την πολιτική, αυτό καταδεικνύουν.


Δ.Ο


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ