Κυριακή 7 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εμπαιγμός των συμβασιούχων

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ο εμπαιγμός των συμβασιούχων στο Δήμο Αθήνας, που λήγουν οι συμβάσεις τους κατά εκατοντάδες το τελευταίο διάστημα και δεν ανανεώνονται, συνεχίζεται, μετά και την αρνητική απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών στο αίτημα του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη για τριετή παράταση των συμβάσεων.

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η νέα πρόταση του δημάρχου για παράταση των συμβάσεων μέχρι να τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις τους στο δικαστήριο. Ωστόσο, ούτε και αυτή η πρόταση λύνει το πρόβλημα, αλλά αντίθετα, υπονομεύει το δίκιο των αιτημάτων των εργαζομένων για να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος στο Δήμο της Αθήνας και να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα. Αιτήματα τα οποία στηρίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και δίνουν μόνιμη λύση στο ζήτημα.

Βέβαια, ο δήμαρχος προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών του, λέγοντας ότι δε δημιούργησε αυτός το πρόβλημα. Το πρόβλημα όμως το δημιούργησε το κόμμα που στηρίζει σήμερα τη δημοτική αρχή και είναι στην κυβέρνηση, το δημιούργησαν από κοινού ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, όπως και όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Το πρόβλημα θα λυνόταν οριστικά μόνο με τη θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, «να πάρουμε εδώ και τώρα πολιτική απόφαση να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος». Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ