Σάββατο 6 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΜΑΛΙΑ
Λεηλασίες αυτοκινητοπομπής αρωγής από ... στρατιώτες

MOΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Τη χορήγηση 175.000.000 δολαρίων στη Σομαλία για «αναπτυξιακή βοήθεια» ως το 2013 ανακοίνωσε χτες εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, διευκρινίζοντας ότι τα χρήματα θα δοθούν σε σχετικά σταθερές περιοχές όπου υπάρχουν «βιώσιμες συνθήκες ασφαλείας και έστω και ελάχιστα επίπεδα διακυβέρνησης», όπως η Σομαλιλάνδη, η Πούντλαντ και η Κεντρική Σομαλία.

Το ίδιο διάστημα, οι επιθέσεις ενόπλων συνεχίστηκαν χτες έναντι φορτηγών ανθρωπιστικής βοήθειας κοντά σε καταυλισμό Σομαλών λιμοκτονούντων στη συνοικία Μπαντμπάντο, του Μογκαντίσου. Οι ένοπλοι, που φέρεται να είναι ...μέλη του σομαλικού στρατού και όχι ισλαμιστές αντάρτες, λεηλάτησαν τα φορτηγά, ενώ κατά την ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε με άλλους στρατιώτες, που συνόδευαν την αυτοκινητοπομπή σαν δυνάμεις ασφαλείας, σκοτώθηκαν τουλάχιστον δέκα άτομα και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 15 άλλα.

Τέλος, χτες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου ζήτησε την έκτακτη σύνοδο των χωρών της Ισλαμικής Συνδιάσκεψης για το λιμό στην Ανατολική Αφρική.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ