Κυριακή 7 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΡΓΟ 3 ΑΤΤΕΕ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ - ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΕΡΓΟ 3 ΑΤΤΕΕ

ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ - ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Θεσσαλονίκη, 05 Αυγούστου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση της διοικήσεως της ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΕ, η οποία δημοσιοποιήθηκε από το σύνολο των ΜΜΕ, η κατασκευαστική εταιρεία ΕΡΓΟ 3 ΑΤΤΕΕ έχει να διευκρινίσει τα εξής:

Ως γνωστόν, η ΕΡΓΟ 3 ΑΤΤΕΕ βρίσκεται σε δικαστική αντιδικία με την ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑ ΑΕ και τον κ. Πηλαδάκη, και έχει σεβαστεί το γεγονός ότι η οιαδήποτε ανακοίνωση δεν εξυπηρετεί παρά μόνο σκοπιμότητες εντυπωσιασμού, σε αντίθεση με την άλλη πλευρά, η οποία έχει κατακλύσει τα ΜΜΕ με σωρεία ψευδών και διαστρεβλωτικών ανακοινώσεων. Το γεγονός αυτό μας αναγκάζει να διακόψουμε τη σιωπή μας και να αποκαταστήσουμε την αλήθεια, όπως αυτή προκύπτει τόσο από τα γεγονότα, όσο και από τις εκδοθείσες δικαστικές αποφάσεις.

1) Είναι γνωστό ότι η εταιρεία μας ανέλαβε το φθινόπωρο του 2009 την κατασκευή του γηπέδου της Λάρισας. Το έργο ξεκίνησε ουσιαστικά αρχές του 2010. Τον Νοέμβριο παραδόθηκε κατασκευαστικά και αρχές Δεκεμβρίου με αναλυτικό πρωτόκολλο παραδόθηκε προς χρήση. Εκτοτε λειτούργησε συνεχώς τόσο για αγώνες όσο και για συναυλίες με πλήρη λειτουργία των εστιατορίων και των μπαρ.

2) Αρκετά νωρίτερα όμως είχαν αρχίσει να διαφαίνονται δυσκολίες στα οικονομικά μεγέθη της επένδυσης, λόγω μη είσπραξης ΦΠΑ, λόγω κακής διαχείρισης και λόγω αποτυχίας προσέλκυσης εμπορικών επενδυτών. Ετσι, όταν οι συνθήκες έδειχναν ότι, παρόλο που το γήπεδο θα στοίχιζε μόνο 21.000.000 ευρώ από τα 42.000.000 ευρώ του εγκεκριμένου δανείου, παρόλα αυτά τα χρήματα δεν επαρκούσαν. Στήθηκε λοιπόν ο εξής μηχανισμός:

Αμέσως μετά την παραλαβή και την εντατική χρήση του γηπέδου, και ενώ απέμεναν να αποκατασταθούν οι τελευταίες επουσιώδεις συμπληρώσεις και φθορές από τη χρήση, η ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑ ΑΕ, διά του κ.κ. Πηλαδάκη και με τη σύμπραξη του Λαρισαίου διαχειριστή της κοινοπραξίας κ. Γ. Ντόντου, μεθόδευσε την έκπτωσή μας, με στόχο όχι μόνον να μην εξοφλήσουν το υπόλοιπο της αμοιβής μας ύψους περίπου 4.500.000 ευρώ, αλλά επιπλέον να εισπράξουν, ζητώντας την κατάπτωσή τους, και όλες τις δικές μας εγγυητικές επιστολές ύψους 3.800.000 ευρώ, ήτοι πάνω από 8.000.000 ευρώ. Οι πραγματικές ανάγκες για τεχνικές διευθετήσεις είναι περίπου 200.000 ευρώ! Το σχέδιο, αν και χονδροειδές, ήταν αρχικά καλής σύλληψης, διότι θα έβγαζε την ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑ ΑΕ από το αδιέξοδο που δημιούργησε η αποτυχία της επένδυσης.

3) Πλην όμως, την 25/7/2011 δημοσιεύθηκε η με αριθ. 22115/2011 ΜονΠρθ δικαστική απόφαση, η οποία δικαίωσε πλήρως την εταιρεία μας, καθώς απαγορεύθηκε η κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών μας με την αιτιολογία ότι «το αίτημα κατάπτωσης των εγγυητικών επιστολών δεν δικαιολογείται, λόγω της ουσιαστικής και εμπρόθεσμης ολοκληρώσεως του τμήματος του έργου που αφορά τις εγκαταστάσεις του γηπέδου, της ικανοποιητικής ποιότητάς του και της κανονικής λειτουργίας του έργου».

Το γεγονός της απόφασης αυτής πυροδότησε νέο χείμαρρο ανακοινώσεων όπου αναμασώνται οι ίδιες ανακρίβειες.

4) Η ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΕ υποχρεούται να σταματήσει το απίστευτο ψεύδος περί εξόφλησης των υποχρεώσεών της και να μας καταβάλει τα ποσά που συμβατικά και υπερσυμβατικά μας οφείλει, και να μας επιτρέψει να ικανοποιήσουμε οικονομικά τους επαγγελματίες που εργάστηκαν για την ανέγερση του γηπέδου.

5) Για όλη αυτή τη διαμάχη έχουν γίνει αγωγές αλλά και μηνύσεις στα φυσικά πρόσωπα από πλευράς μας, διότι η σκευωρία η οποία εξυφάνθη από τον κ. Πηλαδάκη και τον κ. Ντόντο οδήγησε την εταιρεία μας, που ΟΥΔΕΠΟΤΕ γνώρισε δίκη στα 40 χρόνια της επαγγελματικής ζωής της στην προστασία των δικαστηρίων.

Η εταιρεία μας έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και πιστεύει ακράδαντα ότι θα δικαιωθεί πλήρως στο εγγύς μέλλον.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οψιμοι ...λεονταρισμοί από Πηλαδάκη(4/5/2012)
Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα(15/1/2010)
Πιέζουν οι επιχειρηματίες(29/5/2009)
Επιχειρηματικά τερτίπια...(17/1/2009)
...και η φίλαθλη απάντηση του Αγι(25/8/2006)
«Πληρώστε για ν' αθληθείτε»!(12/1/2006)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org