Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
«Δικτατορία των μονοπωλίων»

Αποτελούν κλιμάκωση της κρατικής βίας, αποδεικνύουν την υποκρισία της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και αποκαλύπτουν τον πραγματικό της χαρακτήρα ως δικτατορίας των μονοπωλίων, οι υπουργικές ανακοινώσεις για περιορισμό των διαδηλώσεων, τοποθέτηση χαφιεδοκαμερών στα αστυνομικά οχήματα, παρακολούθηση του διαδικτύου. Πρόκειται για καθαρά ταξικά μέτρα που είχαν εξαγγελθεί και από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ και δείχνουν την ταύτιση των κομμάτων του κεφαλαίου.

Οι ανακοινώσεις αυτές, σε συνδυασμό με την κλιμακούμενη καταστολή και ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων, αποτελούν το αναγκαίο συμπλήρωμα της αντεργατικής επίθεσης του κεφαλαίου και του πολιτικού του προσωπικού ενάντια στην εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Επιδιώκουν να εκφοβίσουν, να ανακόψουν τη ριζοσπαστικοποίηση των εργαζομένων, να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου, να θωρακίσουν την εξουσία των μονοπωλίων.

Δε θα τα καταφέρουν. Ο λαός έχει τη δύναμη να ακυρώσει τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς, να μαζικοποιήσει τους αγώνες του, να δρομολογήσει τη δική του εξουσία που θα υπηρετεί το λαό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ