Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να απορριφθούν τα σχέδια για διαχείριση της ανεργίας

Ανακοίνωση για τα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση

Στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ καταγγέλλει τα μέτρα κοροϊδίας των ανέργων και έντασης της εκμετάλλευσης που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«

Η κυβέρνηση παραδίδει τους νέους και τις νέες βορά στο κεφάλαιο στο όνομα της αντιμετώπισης της ανεργίας. Με όχημα τη μαθητεία προσφέρει στους επιχειρηματίες δισ. ευρώ και πάμφθηνη εργατική δύναμη. Την ίδια στιγμή μέσω του μεσοπρόθεσμου προγράμματος μειώνουν κατακόρυφα τους δικαιούχους του επιδόματος ανεργίας. Στερούν από εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους το δικαίωμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Διατηρούν στο εξευτελιστικό επίπεδο των περίπου 450 ευρώ το επίδομα ανεργίας, με προαναγγελία την παραπέρα μείωση.

Τα προγράμματα για τους ανέργους που η κυβέρνηση εμφανίζει ως σανίδα σωτηρίας, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να ανακυκλώνουν ένα μικρό ποσοστό της ανεργίας, με μισθούς 500 - 600 ευρώ και για σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ την ίδια στιγμή χιλιάδες ρίχνονται στην ανεργία. Μέσω αυτών των προγραμμάτων θα γενικεύονται οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, θα κατοχυρώνονται de facto οι μειώσεις μισθών, αφού οι αμοιβές θα είναι κάτω από την ΕΓΣΣΕ και τις ΣΣΕ. Ταυτόχρονα, τα ταμεία του ΟΑΕΔ και της Κοινωνικής Ασφάλισης συνεχώς θα λεηλατούνται από τις γαλαντόμες επιχορηγήσεις προς το μεγάλο κεφάλαιο, απειλώντας άμεσα την παροχή επιδομάτων και κυρίως συντάξεων.

Η ανεργία γιγαντώνεται και σε συνθήκες καπιταλιστικής ανάπτυξης και σε συνθήκες κρίσης. Η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με μέτρα - ασπιρίνες. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι οικογένειές τους πρέπει να απορρίψουν κατηγορηματικά τα σχέδια της κυβέρνησης για τη διαχείριση της ανεργίας και τη λογική ότι πρέπει να συνηθίσουν να ζουν με αυτή. Ο λαός βιώνει τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών με δραματικό τρόπο, με φτώχεια, με ανεργία, με δυστυχία, ενώ για την πλουτοκρατία εξασφαλίζουν πλουσιοπάροχα προνόμια.

Οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα επιβάλλεται τώρα να διεκδικήσουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων, ουσιαστική αύξηση του επιδόματος ανεργίας και για όσο καιρό διαρκεί. Με την πάλη τους να μην επιτρέψουν την αποστέρηση βασικών αναγκών στους ανέργους και τις οικογένειές τους, όπως το ρεύμα, το νερό, το τηλέφωνο, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τους παιδικούς σταθμούς. Εχουν συμφέρον και ταξικό καθήκον να στρατευθούν με το ΚΚΕ και το ταξικό εργατικό κίνημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με ουσιαστικά δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ