Κυριακή 7 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Σχόλιο ΚΚΕ για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με τις εξαγγελίες για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου, υπογραμμίζεται:

«Η βία, το ντόπινγκ, τα στημένα παιχνίδια είναι γνωρίσματα που επικρατούν παντού στο εμπορευματοποιημένο ποδόσφαιρο. Δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Στον έναν ή στον άλλο βαθμό η ίδια κατάσταση επικρατεί στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό οικοδόμημα. Οπου τη βία την έχουν "βγάλει" για λόγους κέρδους έξω από το γήπεδο, αυτή υπάρχει και εκφράζεται στις πλατείες και στις γειτονιές. Η τεχνογνωσία της UEFA θα κάνει πιο ελκυστικό το προϊόν για περισσότερα κέρδη. Η αυστηροποίηση των ποινών δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα. Στην Ιταλία, όπου εφαρμόστηκε, ξέσπασε νέο σκάνδαλο. Στόχος είναι η συνέχιση της επιχειρηματικής δράσης χωρίς εμπόδια και στρεβλώσεις.

Το ΚΚΕ καλεί τους φιλάθλους, το λαό και τη νεολαία να μην αποπροσανατολιστεί και να μην παγιδευτεί από την προσπάθεια "εξυγίανσης" της κυβέρνησης. Αυτό που χρειάζεται και που η κυβέρνηση και τα κόμματα που υπηρετούν το σύστημα δεν θέλουν να κάνουν, είναι η κατάργηση των ΠΑΕ, η κατάργηση κάθε είδους επιχειρηματικής δράσης στο ποδόσφαιρο και γενικά στον αθλητισμό».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ